Fra ketsjup til gjørme

En miks av fristende sommermoro ut august.

Publisert
Sist oppdatert

27. juli - 2. august: Norway Cup

Ekebergsletta i Oslo fylles igjen av smått og stort som til sammen utgjør verdens største fotballturnering. Arrangementet hadde sin spede start i 1972, og fyller nå Ekebergsletta med tusenvis av fotballspillende ungdom og brølende ledere og foreldre.

Se vår reportasje fra fjorårets utgave av Norway CupNorway Cup på nett.

10. - 12. august: Puck Fair

En populær, tradisjonsrik og merkverdig gatefestival som finner sted de samme tre dagene hvert eneste år i Killorglin i Irland. Dette er en av Irlands eldste festivaler, og kan i alle fall spores tilbake til 1603! Noen av høydepunktene er den årvisse kåringen av Kong Puck (som er en geit - se bilde), og hestemarkedet. Forøvrig en festival som bør passe absolutt hele familien.

Sted: Killorglin, Kerry, IrlandPuck Fair på nett.

27. august: Tomatina

Føler du for å være litt grisete på sensommeren, bør du ta turen til Spania og Buñol som ligger ikke langt fra Valencia. Her går hele formiddagen med til den store ketsjupkrigen - tomatkastefestivalen. Tonnevis av tomater forsvinner mellom nevene på humoristiske tomatkrigere, og hvem som helst er mål for det klissete skytset. Anbefalt utstyr er billig og vaskbart tøy, lette sko og vernebriller. Dyrt men ikke vanntett fotoutstyr legger du igjen hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer