Fra macho til metroseksuell

SKRÅBLIKK: Vink hadet til den iberiske machoen. Si hei til den metroseksuelle mannen.

Inga Holst, journalist, DinSide. Foto: Andres Angeles
Inga Holst, journalist, DinSide. Foto: Andres Angeles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA, SPANIA (DinSide): Tre knapper i skjorta åpen. Gullkjeder. Trange olabukser og mørk piggsveis. Den iberiske machoen demonstrerer høylydt at det er liv i ham; generøst viser han frem brystkasse, biceps og alt annet som forbindes med virilt, maskulint og spansk på metroen ut til en forstad, eller hvor som helst.

Men det er flere enn ungguttene på metroen som synes testosteron bør prises som gull. Også min macho er blant dem som brenner for machoens, ifølge ham selv, ikke utbetydelige rolle i samfunnet.

- Jeg skal spille fotball med gutta, sier han, og gleder seg åpenlyst til at jentene som serverer øl på treninga kommer.

- Eres un queso, du er en ost, hyler bertene til de kjekkeste gutta på metroen eller på stranda.

Og en pike setter pris på en god ost, også i Spania. Machoen herjer fortsatt gatene, barene, politikken og hjemmene. En pike går ikke forbi en byggeplass uten få komplimenter som er til forlystelse resten av dagen, en mann spanderer fortsatt på sitt kvinnelige følge - han tjener betydelig mer enn henne – og han bærer paraplyen i regnværet. Men jentene er ikke dummere enn at de vet å dra fordel av ham. Det er slett ikke dumt å kunne bruke pengene på boliginvestering i et rått boligmarked fremfor å betale for kylling og auberginer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer