Fra Mordor til Narnia

Først var det alvelandet Lothlorien og Slopes of Mount Doom, nå forvandles New Zealand til fantasylandet Narnia i en helt fersk filminnspilling basert på CS Lewis' bøker.

Ringenes Herre er filmet på drøye 150 steder i New Zealand; både på Nordøya og Sørøya. Nå åpner filmen om Narnia opp for mer av det fantastiske landskapet. Foto: 2002 New Line Production
Ringenes Herre er filmet på drøye 150 steder i New Zealand; både på Nordøya og Sørøya. Nå åpner filmen om Narnia opp for mer av det fantastiske landskapet. Foto: 2002 New Line Production Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny episk filmgigant følger nå i fotsporene til trippelsuksessen Ringenes Herre. Walt Disneys filmselskap er nå godt i gang med planene om filmatiseringen av CS Lewis' fantasyklassiker «Drømmen om Narnia: Løven, heksa og klesskapet» på New Zealand. Bak filmspakene står regissør Andrew Adamson, som tidligere har regissert filmer som Shrek og Shrek II.

Filmen om Narnia kan bli den første av en serie på fem filmer, og forventes å vise enda mer av New Zealands mangfoldige og eventyrlige landskap enn vi har sett tidligere.

- Narniafilmen gir nå New Zealand samme mulighet til å eksponere sitt vakre landskap som Ringenes Herre-filmene gjorde, sier filmens regissør Andrew Adamson til Informedia Communications i Sverige.

Gull for New Zealand

For det er ikke bare filmmakere, skuespillere og filmstudio som tjener på Ringenes Herre. Siden Peter Jacksons filmatisering av Tolkiens romantrilogi har turismen økt betraktelig på New Zealand, og fans vil se stedene hvor filmen ble skutt.

I fjor hadde blant annet Nomad Safaris, som arrangerer firehjulsdrevne turer til filminnspillingsplasser i Queenstown, en økning på 400 prosent, og flere andre arrangører opplever en enorm interesse som ikke ser ut til å falme, ifølge Informedia Communications. Det siste halvåret har eksempelvis bondegården som er forvandlet til Hobbiton på Matamata på Nordøya hatt over 300.000 besøkende. Eierne er i tillegg fullbooket ut 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer