Fra platåsko til navlelo

Museer er langt mer enn støvete modeller og gamle malerier.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke grenser for hva noen finner på å lage museum av: Brødristere for eksempel - eller gressklippere. For ikke å snakke om peniser og toaletter. Her er en oversikt over noen av verdens snåleste museer, også noen som kun finnes på nett.

Skrekk og gru - tortur, medisin og mumier på utstilling.Fra navlelo til brødristere - nettmuseer med humor finner du her.

Tilværelsens grimme nødvendigheter

Har du noen gang lurt på hvordan et toalettmuseum vil se ut? Reis til New Dehli i India, så kan du finne det ut. Her ligger Sulabh Internasjonale Toalettmuseum, hvor du kan studere toalettenes historie. Og hvorfor finner vi dette museet i India, av alle land? En pekepinn kan være uttalelsen fra en av grunnleggerne, dr. Bindeshwar Pathak:

"Selv om utfordringene med å tilby toalettfasiliteter har blitt løst i rike land, er det fortsatt et problem i utviklingsland som India."

Sulabh Toalettmuseum på nett

Apropos baderomskultur - her er et amerikanske museum laget av en mann som designer toalettseter. Barney Smith har dekorert toalettseter i mer enn 30 år, og har ifølge nettsidene over 600 forskjellige toalettseter på samvittigheten. Museet med Barney Smith's toalettsetekunst ligger i en diger garasje i Alamo Heights i Texas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer