Fra puppeblotting til plommespytting

Noen reaksjoner er lett å forstå, andre litt mindre opplagte, når lovens lange arm skal si sin mening om ferieoppførselen.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

VG skrev for litt siden om den britiske blondinen som fikk en brå slutt på sin rhodosferie. Den greske ordensmakten har nemlig sett seg grundig lei på tilreisende ungdommers ville herjinger i enkelte greske øyidyller, og setter nå hardt mot hardt. Jentas obskøne stripping på et lokalt utested sikret henne en natt i varetekt, og en dom på hele åtte måneders fengsel. Jenta selv skjønner etter sigende lite, og mener at hun ikke har gjort noe verre enn hva mange andre ungdommer gjør hele tiden i greske feriebyer.

Godt, men husk at spytting av plommesteiner er forsøpling ...
Godt, men husk at spytting av plommesteiner er forsøpling ... Vis mer

Skroll ned for flere hårreisende historier.


I Hellas bør du også være forsiktig med hva du spytter hvor. Sjåføren som spyttet en plommestein på veien i den nordlige delen av landet, måtte stille i retten for å forsvare sine handlinger, skriver Ananova. Trafikkpolitiet ila spytteren en bot tilsvarende nesten 700 kroner, og han fikk tre prikker på førerkortet. I høst må han stille i retten for forsøpling.

Forsøpling må vel de urinerende tradisjonene i Hanoi også sies å være. I en millionby der øldrikking er utbredt, og offentlige toalettfasiliteter er få, blir gateurinering etter hvert et stinkende problem. Myndighetene i Vietnam har nå bestemt seg for å slå hardt ned på slike forseelser med bøter på svimlende 23 kroner, ifølge Yahoo News. En latterlig sum for tilreisende, men solid nok for de lavtlønnede lokale.

Spesiell straff

Kanskje bør du heller satse på å utføre dine ferieforseelser i Santa Fe, USA. Ifølge Yahoo News har nemlig en lokal dommer begynt å dømme lovbrytere til å utøve kinesiske tai chi-øvelser, meditasjon og japanske te-seremonier som straff! Bedre enn åtte måneder i fengsel for litt puppeblotting, kanskje?

Tilbake til innledningen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer