Fra reality til virkelighet

Realityshowene fra eksotiske steder virker som gigantiske markedsføringsapparater for turistindustrien. Her er noen av de eksotiske reisemålene som har huset vår tids nye kjendiser.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi dykker inn i realitysåpenes mangfoldige verden i jakt på drømmereisemål og luksushoteller som har sett så fristende ut på TV-skjermen. Her er virkelige reisetips fra realityverdenen, fra Alta i Nord til Roatan i sør.

 • Se fristende bilder fra noen av innspillingsstedene.

 • Slottsdrømmer

  Foreløpig sist ut i rekken av merkverdige realitykonsepter er Joe Millionaire som nylig ble avsluttet på virkelighetsserienes hjemkanal TV Norge. Som kulisse for intrigene omkring juksemillionæren og hans stadig krympende harem er et fransk slott. Slottet heter Chateau de la Bourdaisière og ligger mindre enn en times togtur fra Paris nær byen Tours. Dette private renessanseslottet er åpent både for overnatting og bryllup. Det har sytten rom i hovedbygget, samt ekstra rom i en paviljong. Slottsrom koster fra 125 euro (1.125 kroner) og rom i paviljongen fra 115 euro (1.035 kroner).

 • Chateau de la Bourdaisière på nett


 • Fristelser

  Her kan det fort være inspirerende å oppføre seg uskikkelig? Fra Palmetto på Roatan. Foto: Palmetto Bay Plantation Foto: Palmetto Bay Plantation
  Her kan det fort være inspirerende å oppføre seg uskikkelig? Fra Palmetto på Roatan. Foto: Palmetto Bay Plantation Foto: Palmetto Bay Plantation Vis mer


  Stort var ramaskriket ved lanseringen av Temptation Island. En serie der tropisk varme skal få par til å gå fra konseptene og falle i armene på første og beste oppmarsjerte fristelse. Jo da – det virket det. Det fikk vi blant annet se i den skandinaviske versjonen av denne virkelighetssåpen, en serie som gikk på TV Norge.

  65 kilometer fra nordkysten av Honduras gikk fest, fyll og forførelse hånd i hånd på idylliske Roatan. Beskyttet av et av verdens største korallrev er dette en paradisøy av dimensjoner, og et drømmested for dykking. Her er det også mulig å svømme med delfiner, studere sommerfugler og prøve dyphavsfiske. Flørtende kjekkaser fra Norge, Sverige og Danmark bodde på Palmetto Bay Plantation. Her får du en leilighet med plass til fire fra 650 kroner per natt (!) i lavsesong.

 • Palmetto Bay Plantation på nett
 • Roatan på nett
 • Glossy romantikk

  Helt andre formål hadde deltakerne i den amerikanske serien The Bachelorette, selv om stikkord også her er romantikk og pardannelse. Serien så vi på TV Norge, og den endte med at ungarskvinnen Trista fikk sin ungkar Ryan. Som eneste Bachelor-par har de valgt å gifte seg, og selvsagt ble også vielsen en gedigen TV-begivenhet. I desember knyttet reality-ekteparet knuten i California.

  Realitysåpe ble virkelig bryllup for "hele" USAs Trista&Ryan. Foto: The Lodge at Rancho Mirage Foto: The Lodge at Rancho Mirage
  Realitysåpe ble virkelig bryllup for "hele" USAs Trista&Ryan. Foto: The Lodge at Rancho Mirage Foto: The Lodge at Rancho Mirage Vis mer


  Så du bryllupet? De som ble inspirert kan få vite at stedet heter The Lodge at Rancho Mirage. Hotellet ligger i ørkenen utenfor Palm Springs Airport i California. Her betaler du 225 dollar for overnatting i vintersesongen, det tilsvarer omkring 1.600 kroner. Hotellet ser selvsagt muligheten for å gjøre enda mer penger på sin nyvunne status som realityhotspot, og tilbyr egne Trista&Ryan pakker. Dette betyr to netter i presidentsuiten, kaviar, Dom Perignon, privat middag og mer. Pris? 2.450 dollar – pluss skatt. 17.398 kroner …

  Her skal det heller ikke være umulig å få arrangert frierier og ekte drømmebryllup i glossy Hollywoodstil for den med nok mynter i pengeskrinet.

 • Rancho Mirage på nett
 • Drømmeøy

  Mer om gifteklare menn og kvinner. I den versjonen av Bachelor-serien som går på TV Norge i disse dager, vil vi få se ungkaren Bob ta med en av de prospektive damer ut til en paradisøy i Belize, Cayo Espanto, i det vestlige Karibia. Dette er en ekte fantasiøy for den som vil rømme virkeligheten. Her kan du bo i små "casas" med alt av luksus, som egne plaskebasseng, havutsikt, privat terrasse og utedusjer.

  Hva koster så herligheten? Langt fra lite som du sikkert aner. I lavsesong slipper du unna med fra 1.295 dollar per natt (cirka 9.200 kroner). Da får du med mat og drikke. Vil du betale mindre, må du forsake privat svømmebasseng. Da får du et døgn for 995 dollar – drøye 7.000 kroner.

 • Cayo Espanto på nett
 • Først - og best?

  Utenfor Mersing i Malaysia finner vi Robinsonparadisene. Men det frister kanskje mer å dykke eller drive havfiske i dette vakre kystområdet? Foto: Malaysian Tourism Foto: Malaysian Tourism
  Utenfor Mersing i Malaysia finner vi Robinsonparadisene. Men det frister kanskje mer å dykke eller drive havfiske i dette vakre kystområdet? Foto: Malaysian Tourism Foto: Malaysian Tourism Vis mer


  Vi vet ikke om vi kan kalle serien reality-TVs morserie, men det er i alle fall ikke langt unna. Første gang vi så Robinson på svensk TV var konseptet noe helt nytt og fantastisk. Drømmen om det enkle livet på en paradisøy ble virkelig i denne serien, og vi ble noen illusjoner fattigere hva gjaldt paradisets innhold. Men på tross av myggbitt, rotteinvasjon og styrtregn vil mange mer enn gjerne besøke paradisøyene fra denne suksesserien.

  Øyområdet fra de fleste seriene ligger i Malaysia. Med utgangspunkt i den ekspanderende fiskelandsbyen Mersing i Johor, syd-øst på det malaysiske fastland, har det de siste årene oppstått en blomstrende industri som både har nytt godt av penger fra selve TV-produksjonene, men også opplevd økt tilstrømming av turister i etterkant av TV-sendingene i skandinaviske land. Utenfor kysten her ligger omkring 15 øyer av litt størrelse, og både Pulau Gual, Pulau Besar og Pualu Tengah er kjent for Robinson-fans. Noen av øyene er ubebodde, mens det er mulig å finne overnatting andre steder.

 • Mer om Mersing
 • Malaysias offisielle turistsider
 • Hva så med norsk reality? Her er reisetipsene for den som fristes av actionfylt ferie eller romantiske omgivelser - alt i norske realitykjendisers fotefar.

 • Se fristende bilder fra noen av innspillingsstedene.


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer