Fra Red light til Rotterdam

Mange reiser til Nederland for å feste og ha det moro. Amsterdam er det selvfølgelige reisemålet, men er dette nødvendigvis det beste stedet å dra?

Publisert
Sist oppdatert

Nederland er ett av de aller råeste landene å dra til dersom du er en partyløve med sans for technomusikk, høy desibelnivå og billig øl. Nederlenderne har lange tradisjoner for å dra på byen og riste løs.

Store forskjeller

Å reise fra den ene byen til den andre er som å entre to forskjellige tidsepoker. Mens Rotterdam mer eller mindre ble ribbet for gammel bebyggelse under krigen, står Amsterdam igjen med som et tidsspeil mot gammel fortid. Rotterdam representerer det nye, kreative og innovative Nederland, mens Amsterdam er den gamle damen med de klassiske manerene.


Dette gjenspeiler seg også i den typiske klasseforskjellen i mellom de to byene. Amsterdam på sin side er den kulturelle delen av Nederland, mens Rotterdam representerer et arbeidersamfunn med nye arkitetoniske høybygg, ny teknologi og mye ny tenkning.

Clubing i Nederland

Så hva er det med Nederland og klubbmiljøet? Til å representere de to byene har vi snakket med to eksperter på uteliv som riktignok er farget av sin tilværelse og som begge er farget av å ha lagt sin elsk på hver sin by.

Foto: Dag Erik Grøtnæs
Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


Chiel Van Zelst er nattborgermester i Amsterdam, og er en av de store pådriverne for å tenke nytt og for å arrangere store festivaler og fester i Amsterdam. Selv er han et velkjent ansikt rundt klubbmiljøet.

 • Clubbing i Amsterdam
 • Bilder fra Amsterdams natteliv
 • Benny Rodrigues er vår ekspert på det som skjer i Rotterdam, og er en av verdens største DJ-talenter. Han har spilt på alle de største klubbene i Nederland, resten av Europa og spesielt på Ibiza og de andre partyøyene i Middelhavet.

 • Clubbing i Rotterdam
 • Bilder fra Rotterdams natteliv
 • Felles for de begge er at de også har god tilknytning til den andre byen i vår duell. Van Zelst er oppvokst i Rotterdam, mens Rodrigues har bodd i Amsterdam i flere år i forbindelse med sin musikkarriere.

  Les hva vi tidligere har skrevet om dem begge her.

  >>Nightmare of Amsterdam
  >>Europas vinylhovedstad

  Hvorfor Nederland

  Så hvorfor velge Nederland fremfor noe annet land i Europa. Vel, det er noe befriende med dette kanallandet. Deres motto er "Gud skapte verden, men hollenderne skapte Nederland." Det er befriende å komme til et land hvor alle snakker upåklagelig godt engelsk. Nederlendere regnes uoffisielt som det mest språkmektige folket i Europa, og det er ligger sentralt og fint til på kontinentet. Strekningen Norge - Nederland er en godt trafikkert rute (totalt rundt 25 flygninger hver dag), og den er heller ikke spesielt dyr dersom du leter litt. Dette vet KLM å satse på, derfor har de nå lansert en egen partyrute fra Norge til Nederland.

  Fra Red light til Rotterdam


  Partyrute mellom Norge og Nederland

  Hvor bør du dra

  Etter å ha testet begge byene i ett døgn har vi kommet frem til en konklusjon. Konklusjonen bærer ikke noe som helst preg av å være objektiv, for det er strengt tatt umulig å fastslå hvilken by som har de beste utestedene i løpet av en kveld i hver by.

  Ut i fra utestedene vi besøkte, går helt klart Rotterdam i tet som byen med den høyeste partyfaktoren. Klubbene var velfylte, støyende, harry og hadde den lille ekstra "edgen" vi er på jakt etter når vi er ute. Amsterdam på sin side ble litt tam, og selv ikke en av verdens største turistfeller, Red Light District, hjelper på for å gi oss et like godt inntrykk av Amsterdam som Rotterdam.

  Konklusjon: Reis til Rotterdam neste gang du skal feste i Nederland.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer