Fra sjø til snø til himmels

Adrenalinfylt friluftsliv blir stadig mer populært i Norge. Vi testet hvor mye hjemlandet kan servere oss på en dag...

Publisert
Sist oppdatert

Bratt, luftig og vått friluftsliv blir stadig mer populært i Norge, og vi har noen unike muligheter her i vårt kjære hjemland. Vi ligger høyt på kartet både geografisk og når det gjelder å ha de rette forholdene for mange typer ekstrem og ikke fullt så ekstrem sport.

Tidligere i uken skrev vi om verdens villeste basehopp, som befinner seg i Norge. Det er nok ikke noe som fenger den gjennomsnittlige kontorrotta, men i internasjonale miljøer er vi også kjent for å ha veldig gode forhold for blant annet toppturer på ski, bølgesurfing og vindsport langs kysten og på fjellet.

Disse tingene finner du gode forhold for mange steder i verden, men det som gjør det hele så unikt i Norge, er hvor mange av disse tingene du klarer å samle på noen kvadratkilometer.

- Det er jo en utrolig god kombinasjon for å drive mulitisport som dette i Norge. Spesielt på Vestlandet. Reiser du til Stranda eller i Stryn, så har du havet på Stadtlandet og fjellene rett ved. Og ikke minst i Lofoten. Der stuper snøkledde topper ned i havet og du kan kjøre på ski og surfe på mer eller mindre samme stedet, sier Torkel Karoliussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer