Fra solbriller til kaffe

Flere romerske romantikktips.Tekst: Vibeke Montero - Foto: www.photito.com

Publisert
Sist oppdatert
Ponte Fabricio er Romas eldste bro, og et perfekt sted for en kyssepause! Foto: www.photito.com
Ponte Fabricio er Romas eldste bro, og et perfekt sted for en kyssepause! Foto: www.photito.com Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


His and hers

Roma er den perfekte unnskyldningen til å gå til anskaffelse av matchende solbriller. Italienerne kan dette med gull-trimminger, og både bestemødre og de trendy gutta på moped har minst to-tre par som passer til enhver anledning.

Kline på Ponte Fabricio

Paris har Pont Neuf, Roma har Ponte Fabricio. Broene over Tiber er vakre og tilbyr et behagelig pusterom med utsikt over vann, trær og åpen himmel. Ponte Fabricio ble bygd i år 62 f.Kr, og er Romas eldste stående bro. Broen fører dere til Isola Tiberina, en liten øy i elveløpet kjent for sitt helende kildevann. Ifølge legenden skal romerne ha stjålet slangen til Aesculapius, den greske guden for medisin. På vei inn til Roma rømte slangen fra skipet den ble fraktet i, og gjemte seg på øya. Fra det øyeblikket stagnerte et pestutbrudd som hadde herjet hele Roma, og det ble reist et tempel til ære for Aesculapius på øya. I nyere tid har man bygd en kirke, San Bartolomeo, over tempelet, og ved siden av ligger et gammelt, ærverdig sykehus som heter Fatebenefratelli.

Få fotmassasje

Profesjonell- eller kjærestemassasje, det spiller ingen rolle. Etter et par dager med sightseeing på totusen år gammel, ujevn brostein hyler fotballene etter myk stimuli. Unn dere gode sko og en times massasje på sengekanten.

Til og med gutta holder ut en shoppingtur i Roma. Mange små spesialforretninger sørger for at du ender opp med et hav av lekre papirposer à la Rachel i “Friends”. Foto: www.photito.com
Til og med gutta holder ut en shoppingtur i Roma. Mange små spesialforretninger sørger for at du ender opp med et hav av lekre papirposer à la Rachel i “Friends”. Foto: www.photito.com Vis mer


The Italian way

Alle ekte kjærestepar vet nøyaktig hvordan kjæresten liker kaffen. Vi fant fort ut at det var umulig å få tak i en dårlig kopp kaffe i Roma. Her får du den alltid perfekt servert, temperert og presentert. Men italienerne gjør ikke som oss, de sitter ikke i timesvis og dveler over den samme kaffekoppen til den blir sur og lunka. De går inn på baren, bestiller en kjapp espresso, tar den på styrten mens de blir stående ved disken, betaler og går. Enkelt og greit, og helt nødvendig med hyppige koffeinsjokk hvis man har et tettpakket sightseeingprogram å komme gjennom.

Tilbake til innledningen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer