Fra Tøyen til Tokyo

Sett filmen, lest boken, vil reise? DinSide viser vei til spektakulære innspillingssteder, fra Tøyen via Malta til Japan og New Zealand.

Publisert
Sist oppdatert

Fruktfat

Troja, eller Troy som den heter på engelsk, er filmen om de katastrofale hendelsene som utspant seg rundt et av historiens mest legendariske par: Paris, prinsen av Troja og Helena, dronningen av Sparta. Når Paris stjeler den skjønne Helena fra hennes ektemann, blir det selvfølgelig krig, og det er her den berømte trojanske hesten kommer inn i bildet.

Akilles og Paris var kanskje ingen greske guder, men når Brad Pitt og Orlando Bloom tar på seg rollene kan man enkelt narres til å tro det motsatte. Og når de fronter hundrevis (kanskje til og med tusenvis) av statister, kledd i Gladiator-lignende kostymer, svette, skitne og støvete - da har man hva jeg vil kalle et ordentlig fruktfat. Hånden opp den som ikke får lyst til å reise AKKURAT DIT. Tenkte meg det.

Selv om filmen handler om både gamle greske helter og gamle greske byer er den spilt inn et stykke unna; hovedsakelig på Malta. De fleste av settene i filmen er spilt inn på sletten ved Fort Ricasoli, og det ble også filmet på Mellieha, Golden Sands, Riviera og Comino.

Air Malta flyr direkte til den vakre øya, mens SAS, British Midland og Lufthansa flyr dit med mellomlanding på en av de store europeiske hubbene. Turoperatørene STS Solia og Apollo står for pakketilbud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer