Fram med skiene – bakkene åpner

Som førstemenn denne vintersesongen kjører Gaustablikk og Bjorli i gang heisene lørdag 19. oktober.

Publisert
Sist oppdatert

- Forholdene er bra. Det er nylagt kunstsnø, så det er litt vått og litt bløtt. Det er ikke perfekte forhold, men det er bra, sier driftsleder ved Gaustablikk skisenter, Kristian Linde.

Det har kommet rundt 20 centimeter nysnø på Gaustablikk, og i bakkene ligger rundt 0,5 meter kunstsnø. På Bjorli er det skrinnere med natursnø. Her ligger det 40 centimeter med kunstsnø i bakken som åpnes lørdag.

Fullt åpent i desember

Gaustablikk og Bjorli har begge planlagt åpning lørdag 19. oktober klokken 10. Gaustablikk åpner i første omgang en heis og to bakker – av totalt 17 bakker og seks heiser. Når de kan åpne resten av anlegget er ennå uklart.

- Vi åpner flere bakker så fort vi kan, men vi regner ikke med å ha fullt åpent anlegg før i desember, forteller driftsleder Linde.

På Bjorli åpnes nedre og midtre del av én bakke, samt selvsagt en heis. Totalt er det seks heiser og ni nedfarter på Bjorli.

- Vi vil ha en fortløpende utvidelse av anlegget fra dag til dag. Vi pleier å være godt i drift til 1. november, sier Lars N. Thomas ved Bjorli-Lesja Reiseliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer