Coronaviruset

Framtidens flykabin er smittesikker

Britisk selskap viser fram en ny type flykabin som skal hindre smittespredning mellom passasjerene, blant annet ved fargeendring når setene er for skitne.

NY KABIN: Bildet over viser hvordan økonomiklasse-kabinen kan se ut med det nye, britiske smittesikkerhetstiltaket. En del av setene er forskjøvet, noe som skal gi en bedre komfortfølelse, og annenhver seterad er adskilt med vegger som skal sikre seperasjon av passasjerene. Foto: Priestmangoode.
NY KABIN: Bildet over viser hvordan økonomiklasse-kabinen kan se ut med det nye, britiske smittesikkerhetstiltaket. En del av setene er forskjøvet, noe som skal gi en bedre komfortfølelse, og annenhver seterad er adskilt med vegger som skal sikre seperasjon av passasjerene. Foto: Priestmangoode. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flybransjen leter febrilsk etter måter å gjøre reisene smittefrie, slik at flere igjen skal velge å fly på reisene sine, både innenlands og utenlands.

Sist ut er det britiske selskapet Priestmangoode, som nylig har presentert hvordan de mener framtidens flykabiner kan innredes for å hindre smittespredning, skriver Flysmart24.no.

Dette blir nytt

Priestmangoode, som for øvrig er en velrenommert kabin-designer, kaller sin nyeste anbefaling «Pure Skies». De vil bruke den nyeste teknologien og de beste materialer for å redusere risikoen for smitte blant passasjerene.

Flere detaljer er bygd inn i det nye konseptet:

  • Det velkjente serveringsbrettet bak stolryggen til setet foran blir tatt bort og erstattes med et løst matbrett som kabinpersonalet deler ut ved servering ombord.
  • Rengjøringen skal bli enklere ved at setene er belagt med et eget stoff som «forteller» om de er rene eller trenger en vask ved fargekoder.
  • De reisende vil også få bedre plass om bord, sikrere personlig hygiene og en mest mulig berøringsfri reise.

Smittesikre seter

For kort tid siden omtalte Dinside en ny type flyseter som, i likhet med kabin-løsningen omtalt over, skulle hindre spredning av smitte mellom passasjerene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer