Frankfurt

Publisert
Sist oppdatert

Fakta om byen:

Innbyggertall: 641.000 innbyggere, med forsteder er tallet 1,9 millioner.Fotballstadion: Commerzbank Arena. Ny stadion med plass til 50.000 tilskuere.Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:

De største og mest besøkte turistattraksjonene i Frankfurt er Kaiserdom (domkirke), Römer (rådhus), Alte Nikolaikirche (kirke), Alte Oper (opera), Goethe-Haus og Paulskirche (kirke).

Kaiserdom

Domkirke innvet i 1239, og har vært kroningssted for mange keisere. Domen brant ned i 1867, men ble møysommelig bygget opp i sin nygitiske stil. Kirken led store skader under siste del av 2. vardenskrig, og ble gjenoppbygget i perioden 1950 til 1953.

Adresse: Domplatz 14

Alte Oper

Den gamle operaen ble bygget i perioden 1872-1880, i høyrenessansen. Operhuset ble ødelagt 23. mars 1944, og var i mange år etter krigen omtalt som "Tysklands flotteste ruiner". På initiativ fra frankfurterne, ble huset gjenoppbygget i perioden 1976 til 1981, da operaen ble gjenåpnet. I dag er Alte Oper i aller høyeste grad en del av Frankfurts kulturliv, og er vertssted for konserter og kongresser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer