Frankrike

Det er 17 vinområder i Frankrike, så her burde det være greit å finne en åpen vinkjeller.

Publisert
Sist oppdatert

De franske vindistriktene er: Alsace, Armagnac, Beaujolais, Bergerac, Bordeaux, Burgund, Champagne, Cognac & Pineau des Charentes, Korsika, Jura, Languedoc, Provence, Roussilon, Savoie, Sud-Ouest, Loire Valley og Rhône. Vi skal ikke gå inn på alle disse her, men konsentrere oss om de vindistriktene som kanskje er mest kjent for de fleste. På det franske turistkontorets nettsider kan du klikke deg videre til mer informasjon om de fleste vindistriktene. Klikk her for å komme til frankrikeguiden på nett.

Du bør kontakte vingårdene på forhånd, for å undersøke om du må bestille besøkstid.

Veuve Clicquot PonsardinReimsIngen vinreise i Frankrike uten en tur innom Den gule enkens opphavsted. Veuve Clicquot er regnet for å være den kanskje beste champagnen man kan få. Det er mulig å avlegge denne franske vinkjelleren et besøk hele året, men omvisning må avtales på forhånd. Dette gjør du ved å kontakte vinprodusenten. Dette kan også gjøres via Enkens nettsider.

Mer informasjon på Veuve Clicquots nettsider

Moët & Chandon20, Avenue de ChampagneEpernayTel: 03 26 51 20 20Cirka halvannen time øst for Paris finner du vinkjellerne hos champagneprodusenten Moët & Chandon. Her kan du bli innvidd i champagnens historie, og du får selvsagt muligheten til å prøvesmake. Du kan kjøpe omvisninger med ett, to eller tre glass med prøvesmaking. Vinkjellerne tar imot besøkende daglig, i perioden 21. mars til 11. november, og holder åpent fra mandag til fredag resten av året. Åpningstidene er 0930 til 1130 og 14 til 1630.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer