Frankrike

Det er 17 vinområder i Frankrike, så her burde det være greit å finne en åpen vinkjeller.

Publisert
Sist oppdatert


De franske vindistriktene er: Alsace, Armagnac, Beaujolais, Bergerac, Bordeaux, Burgund, Champagne, Cognac & Pineau des Charentes, Korsika, Jura, Languedoc, Provence, Roussilon, Savoie, Sud-Ouest, Loire Valley og Rhône. Vi skal ikke gå inn på alle disse her, men konsentrere oss om de vindistriktene som kanskje er mest kjent for de fleste. På det franske turistkontorets nettsider kan du klikke deg videre til mer informasjon om de fleste vindistriktene. Klikk her for å komme til frankrikeguiden på nett.

Du bør kontakte vingårdene på forhånd, for å undersøke om du må bestille besøkstid.

Veuve Clicquot Ponsardin

  Reims

Ingen vinreise i Frankrike uten en tur innom Den gule enkens opphavsted. Veuve Clicquot er regnet for å være den kanskje beste champagnen man kan få. Det er mulig å avlegge denne franske vinkjelleren et besøk hele året, men omvisning må avtales på forhånd. Dette gjør du ved å kontakte vinprodusenten. Dette kan også gjøres via Enkens nettsider.

Mer informasjon på Veuve Clicquots nettsider

Moët & Chandon

  20, Avenue de Champagne
  Epernay
  Tel: 03 26 51 20 20

Cirka halvannen time øst for Paris finner du vinkjellerne hos champagneprodusenten Moët & Chandon. Her kan du bli innvidd i champagnens historie, og du får selvsagt muligheten til å prøvesmake. Du kan kjøpe omvisninger med ett, to eller tre glass med prøvesmaking. Vinkjellerne tar imot besøkende daglig, i perioden 21. mars til 11. november, og holder åpent fra mandag til fredag resten av året. Åpningstidene er 0930 til 1130 og 14 til 1630.

Mer informasjon på Moët & Chandons nettsider

Domaine Jean Collet et Fils

  15, Avenue de la Liberté
  Chablis

Denne vinprodusenten er en av mange som ligger i Burgund-distriktet. Alle vinprodusentene som er medlem i Bureau Interprofessionel des Vins de Borgogne (BIVB) som er listet på organisasjonens nettside, tar imot besøkende til omvisning og prøvesmaking. Den nevnte er kun en av mange.

Cave la Suzienne

  Suze la Rousse Avenue
  Suze la Rousse
  Tel: (+33) 475 04 80 04

Cellier des Dauphins er hovedmerket til sammenslutningen L'Union des Vignerons Des Côtes du Rhône, som Cave la Suzienne er med i. Vinkjelleren her er åpen for prøvesmaking hver dag, året rundt – med unntak av visse helligdager.

Eksterne lenker:
Mer om Champagne her

 • Klikk her for å se hvor du kan drikke grønn vin, Vinho Verde, i Portugal.

 • Klikk her for å se hvor du kan drikke rødvin og spansk champagne, cava, i Spania.
 • Klikk her får å gå tilbake til hovedartikkelen.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer