Frankrikes vakreste landsbyer

Verdens største turistland er perfekt for en bedagelig bilferie.

Moustiers-Sainte-Marie er en av de fineste landsbyene i Provence. Foto: Wikimedia Commons
Moustiers-Sainte-Marie er en av de fineste landsbyene i Provence. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en liten åstopp i Provence ligger Mougins. Toppen Den lille landsbyen ligner pynten på toppen av en iskrem. De lyserosa steinhusene liger tett i tett, og et sneglehusformet veimønster leder deg til selve kremtoppen - den lille kirken.

For oss som ikke har beveget oss særlig lang unna Côte d'Azur, altså Provences kyst, er det en liten åpenbaring at det bare noen minutters kjøring fra motorveien mellom Nice og Marseille ligger en slik perle.

I en landsby som Mougins faller pulsen raskt. Her er atmosfæren herlig avslappet. Det eneste du har å bestille her, er å rusle rundt og akke og oje deg over den nydelige lavendelduften og de koselige vinduskarmene pyntet opp med blomsterpotter og kanskje en og annen katt. Mougins er dessuten full av små kunstgallerier der lokale kunstnere inspirert av naturen lar sine kreative krefter få utløp. Og så er det selvsagt en håndfull hyggelige restauranter her, som serverer mat som ligger i helt motsatt skala av for eksempel veikromaten du får i Norge.

En iskald Perrier, terte og ratatoille senere er lykken komplett. Vi føler oss heldige som fant denne perlen av en landsby. Men når vi forteller om den til vår franske venn, hvis bryllup vi er på vei til, skjønner vi at Mougins slett ikke er enestående. Provence er full av vakre landsbyer som den. Tourrettes, Moustiers-Sainte-Marie, Roussillon og Sainte-Paul-de-Vence er bare noen eksempler. Var det noen som sa bilferie?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer