Reisemål i 2020

Fraråder å reise til europeisk «storby-favoritt» i år

Flere populære reisemål er blant de elleve stedene reiseguide fraråder i 2020. To av dem er i Europa.

– UNNGÅ DENNE BYEN: Fodor’s fraråder turister å reise til Barcelona i år. Les hvorfor i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
– UNNGÅ DENNE BYEN: Fodor’s fraråder turister å reise til Barcelona i år. Les hvorfor i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske reiseguideforlaget Fodor’s fraråder å reise til en rekke steder i flere verdensdeler i 2020, skriver Flysmart24.no.

To av reisemålene som frarådes er i Europa, og ett av dem er den spanske storbyen Barcelona.

Videre er fire av de frarådede destinasjonene i Asia, én i Afrika, to i Mellom- og Sør-Amerika og to i USA. Totalt er det altså elleve steder du ikke bør reise i år, ifølge Fodor’s.

Styr unna Barcelona

Du er kanskje overrasket over at Barcelona er blant de stedene du frarådes å reise. Dette er en populær by for storby-ferier, faktisk én av Europas mest besøkte byer, samt et vanlig startpunkt for diverse cruise-reiser.

Grunnen til at Barcelona er på «rødlista», er den sosiale uroen rundt den katalanske byens krav om løsrivelsen fra resten av Spania. I tillegg har det vært en rekke aksjoner mot turister og turismen i byen.

Mange som har besøkt Barcelona har nemlig fått merke at turistene ikke er velkommen, da de har blitt møtt med svært synlige plakater på stranden, som har bedt dem om å «pelle seg vekk».

Store deler av lokalbefolkningen misliker turistene, og mener at invasjonen av dem fører til husmangel blant byens unge, siden huseiere heller leier ut boligene sine til godt betalende turister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.