Fråtser i flydesign

En utstilling med flydesign er nå åpen i Tyskland.

Publisert
Sist oppdatert

Vitra Designmuseum viser nå Airworld, en utstilling av flydesign. Stoler, spiseredskaper, uniformer. Du skal få et godt overblikk over både dagens og fortidens flydesign.

100 år med fly

Utstillingen Airworld fokuserer på utviklingen av de estetiske sidene av flyverdenen. Uniformer, fat og bestikk, kabininteriør, flyplassarkitektur og flyselskapenes logoer og egendesign. Et sitat fra Andy Warhol brukes for å beskrive utstillingen:

Airplanes and airports have my favorite kind of food service, my favorite kinds of entertainment, my favorite graphics and colors, the best security checks, the best views, the best employees and the best optimism.

Utstillingen fokuserer særlig på flygningens gyldne periode, da det å fly fortsatt var litt av en begivenhet, og ikke noe alle gjorde.

Flere utstillinger

Dette er ikke det eneste du kan se på dette museet. Vitra er et selskap med hovedkontor i Sveits. De åpnet sitt første museum i 1989 med fokus både på design og arkitektur. De har blant annet en stor samling av moderne møbler og designobjekter fra flere stilarter og perioder. Inkludert i samlingen er også viktige eiendommer, for eksempel Charles Eames' og Verner Pantons' eiendommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer