Fredag blir det travelt på Oslo Lufthavn

Det er snart vinterferieutfart. Fredag 14. og søndag 23. februar er de travleste dagene på Oslo Lufthavn.

VINTERFERIE: Mange skal på vinterferie de kommende dagene og ukene, og det er to dager som skiller seg ut med over 90.000 reisende. Avinor Oslo Lufthavn oppfordrer reisende til å legge inn litt ekstra tid til innsjekk, sikkerhetskontroll og eventuelt sending av spesialbagasje. Foto: NTB scanpix
VINTERFERIE: Mange skal på vinterferie de kommende dagene og ukene, og det er to dager som skiller seg ut med over 90.000 reisende. Avinor Oslo Lufthavn oppfordrer reisende til å legge inn litt ekstra tid til innsjekk, sikkerhetskontroll og eventuelt sending av spesialbagasje. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uke 8, som innledes med mandag 17. februar, er det vinterferie i mange fylker, blant annet Oslo, Akershus og Østfold i Viken, Trøndelag, Møre og Romsdal og Agder.

Ifølge Virke Reiseliv er det totalt 23 prosent som planlegger å ta vinterferie. Av disse er det 45 prosent som planlegger å reise til utlandet, og blant østlendingene er det 56 prosent av dem som skal ha ferie, som planlegger å reise ut av landet.

Og når alle disse skal ut og fly, betyr det travle tider på Oslo Lufthavn.

Ifølge Avinor blir det travlest på Oslo Lufthavn fredag 14. februar og søndag 23. februar.

Over 90.000 reisende

Tall fra Avinor viser at det fredag denne uka er ventet over 90.000 reisende de travleste dagene på Oslo Lufthavn. Fredag 14. februar er det foreløpig ventet 92.257 passasjerer - og søndag 23. februar er det foreløpig ventet 92.880 passasjerer.

- På Avinor Oslo Lufthavn er vi godt forberedt og klare til å ta imot ekstra mange passasjerer de neste ukene, sier kommunikasjonssjef på Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen i en pressemelding.

Lørdag 15. februar og lørdag 22. februar er de minst travle dagene i vinterferieuka, med rundt 50.000 reisende.

Her er foreløpige passasjertall i forkant og i vinterferieuka:

 • Torsdag 13. februar: 83.362 passasjerer
 • Fredag 14. februar: 92.257 passasjerer
 • Lørdag 15. februar: 51.910 passasjerer
 • Søndag 16. februar: 86.823 passasjerer
 • Mandag 17. februar: 76.149 passasjerer
 • Tirsdag 18. februar: 60.535 passasjerer
 • Onsdag 19. februar: 70.392 passasjerer
 • Torsdag 20. februar: 80.628 passasjerer
 • Fredag 21. februar: 88.312 passasjerer
 • Lørdag 22. februar: 52.933 passasjerer
 • Søndag 23. februar: 92.880 passasjerer

Ifølge Virke Reiseliv er Spania fremdeles det mest populære reisemålet for solhungrige nordmenn på vinterferie. Og da er det Kanariøyene som har de høyeste temperaturene.

Bli med til de norske barene Sosialkontoret, Naboen og Hurtigruta i Playa del Inglés – Gran Canarias helt egen lysløype! Les mer her: http://www.dinside.no/reise/i-lysloypa-pa-playa-del-ingls-er-90-prosent-av-kundene-fra-norge/66770783">http://www.dinside.no/reise/i-lysloypa-pa-playa-del-ingls-er-90-prosent-av-kundene-fra-norge/66770783">http://www.dinside.no/reise/i-lysloypa-pa-playa-del-ingls-er-90-prosent-av-kundene-fra-norge/66770783 Vis mer

Dette bør du gjøre

Her er de beste tipsene for å lete reisen dersom du skal ut på tur de travleste dagene i vinterferien:

1: Legg inn ekstra tid: Avinor Oslo Lufthavn råder deg til å legge inn litt ekstra tid, slik at du ikke trenger å stresse med innsjekking, eventuell sending av spesialbagasje, og passering gjennom sikkerhetskontrollen. Og husk: Skal du reise til land utenfor Schengen bør du beregne litt ekstra tid til passkontrollen.

2. Pakk smart: Det har vært mye snakk om de nye håndbagasjereglene til Norwegian, det er lurt å lese gjennom bagasjevilkårene med det flyselskapet du skal reise med. Hvordan er det for eksempel med spesialbagasje som ski, barnevogner og så videre? Det er noen som krever at du må bestille transport av spesialbagasje på forhånd.

3. Ikke alt skal i innsjekket bagasje: Selv om du kanskje har begrenset plass i håndbagasjen, må du likevel huske at det ikke er alt du skal sende i innsjekket bagasje. Medisiner, nøkler, verdisaker et cetera. skal ikke sendes i innsjekket bagasje. Og heller ikke fisk …

4. Forbered deg til sikkerhetskontrollen: Dette minner Avinor om: Forbered deg til sikkerhetskontrollen. Du kan ikke ha med væske over 100 ml. Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av væskereglene og alt av løse metallgjenstander må tas av.

Større elektroniske gjenstander som PC, nettbrett, fotoutstyr skal også ut av bagen ved passering. De råder deg også til å legge verdisaker som pass, mobil, penger, smykker etc. ned i håndbagasjen eller i jakka din - altså ikke åpent i kassene du sender til gjennomlysning.

Behold brillene på og pass på at du får med deg alle tingene dine når du er ferdig med kontrollen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer