Fredag blir det travelt på Oslo Lufthavn

Det er snart vinterferieutfart. Fredag 14. og søndag 23. februar er de travleste dagene på Oslo Lufthavn.

VINTERFERIE: Mange skal på vinterferie de kommende dagene og ukene, og det er to dager som skiller seg ut med over 90.000 reisende. Avinor Oslo Lufthavn oppfordrer reisende til å legge inn litt ekstra tid til innsjekk, sikkerhetskontroll og eventuelt sending av spesialbagasje. Foto: NTB scanpix
VINTERFERIE: Mange skal på vinterferie de kommende dagene og ukene, og det er to dager som skiller seg ut med over 90.000 reisende. Avinor Oslo Lufthavn oppfordrer reisende til å legge inn litt ekstra tid til innsjekk, sikkerhetskontroll og eventuelt sending av spesialbagasje. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uke 8, som innledes med mandag 17. februar, er det vinterferie i mange fylker, blant annet Oslo, Akershus og Østfold i Viken, Trøndelag, Møre og Romsdal og Agder.

Ifølge Virke Reiseliv er det totalt 23 prosent som planlegger å ta vinterferie. Av disse er det 45 prosent som planlegger å reise til utlandet, og blant østlendingene er det 56 prosent av dem som skal ha ferie, som planlegger å reise ut av landet.

Og når alle disse skal ut og fly, betyr det travle tider på Oslo Lufthavn.

Ifølge Avinor blir det travlest på Oslo Lufthavn fredag 14. februar og søndag 23. februar.

Over 90.000 reisende

Tall fra Avinor viser at det fredag denne uka er ventet over 90.000 reisende de travleste dagene på Oslo Lufthavn. Fredag 14. februar er det foreløpig ventet 92.257 passasjerer - og søndag 23. februar er det foreløpig ventet 92.880 passasjerer.

- På Avinor Oslo Lufthavn er vi godt forberedt og klare til å ta imot ekstra mange passasjerer de neste ukene, sier kommunikasjonssjef på Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen i en pressemelding.

Lørdag 15. februar og lørdag 22. februar er de minst travle dagene i vinterferieuka, med rundt 50.000 reisende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer