Fredskorpset: informasjon, ikke ammunisjon

Fredskorpset jobber med informasjons- og arbeidsutveksling. Ideen er at virksomheter i Norge og land i sør kan utveksle ansatte, og således informasjon og kompetanse.

Publisert
Sist oppdatert
India er mer enn teplantasjer og spinnerier. Landets IT kunnsaper kan kanskje være gull verdt for din bedrift?
India er mer enn teplantasjer og spinnerier. Landets IT kunnsaper kan kanskje være gull verdt for din bedrift? Vis mer


Å utveksle arbeidskraft vil gagne både bedriften og den enkelte abeidstaker. Det er i alle fall målet med denne virksomheten. Utbyttet av utvekslingen skal bidra til kompetansehevning og økt bevissthet, som igjen skal tilbakeføres til de respektive samfunn. Utvekslingene skjer mellom partnere innenfor den samme bransjen, for eksempel media, kultur, idrett eller IT. Eller for å gi et helt konkret eksempel: Et sykehus i Afrika sender en spesialist på tropemedisin til Rikshospitalet, som igjen sender noen administratorer.

Med andre ord: gjensidig læring, ikke veldedighet.

Hvordan kan jeg reise ut med Fredskorpset?

For å være med på utvekslingsprosjekter må du være mellom 22 og 35 år. Men det er egentlig bedriftene som blir medlemmer - og bedrifter som søker om utveksling gjennom Fredskorpset. Men dette hindrer ikke at du tar initiativ til slike tiltak for din bedrift!

Noen ganger vil det også komme åpne utlysninger på Fredskorpsets nettsider, eller i media.

Hva er det egentlig Fredskorpset gjør?

Organisasjonen hjelper til med kunnskap, råd og tilrettelegging - i tillegg til å finansiere utvekslingen, skulle ditt forslag bli godkjent. Fredskorpserne vil dessuten bli forberedt i forkant av reisen på et utreisekurs.

Du kan lese mer om Fredskorpset på organisasjonens nettsider.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer