Hotell

- Frekt

Hotellgjesten reagerer på melding hun fikk etter hotelloppholdet med barnebarnet.

KAMPANJE TIL BESVÆR: Ikke alle er like begeistret over at Booking.com retter reklamen sin mot gjestenes seksuelle legning på denne måten. Foto: Odd Roar Lange
KAMPANJE TIL BESVÆR: Ikke alle er like begeistret over at Booking.com retter reklamen sin mot gjestenes seksuelle legning på denne måten. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Kvinnen tok med seg barnebarnet på hotellweekend i Bergen. Hilsenen hun fikk etterpå falt ikke i god smak, men årsaken er kanskje ikke den du tror.

- Skal hotellenes booking-formidlere bry seg om gjestenes seksualitet og legning? Det spørsmålet stiller oslokvinnen (79), som ikke ønsker navnet sitt på trykk, etter at hun hadde med barnebarnet (22) på hotellweekend i Bergen sentrum forleden.

SMARTE HOTELLTIPS: Det er veldig irriterende når man ikke får det helt mørkt på hotellrommet, og når man forsover seg til hotellfrokosten, men ikke fortvil! Vi har løsningen på alle disse problemene! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Fikk e-post etter hotelloppholdet

-Jeg inviterte mitt eldste barnebarn på 22 til Bergen tre hotelldøgn i august og bodde på Hotel Magic Korskirken. Vi var to damer som overnattet på dobbeltrom, sier hun og fortsetter:

- Jeg blir 80 år neste år, og på en eller annen måte må hotellromformidleren Booking.com ha fått nyss i at to damer har delt rom. For etter oppholdet fikk jeg hilsen fra Booking med regnbueflagg og teksten: «Vær stolt over hvem du er. Her er flere LHBT-hoteller du kan reise til.»

FIKK SPILLELISTE: Bestemoren hadde med seg datterdatteren på hotellbesøk og fikk denne spillelisten i epost etterpå. Foto: Skjermdump fra epost.
FIKK SPILLELISTE: Bestemoren hadde med seg datterdatteren på hotellbesøk og fikk denne spillelisten i epost etterpå. Foto: Skjermdump fra epost. Vis mer

- Hvorfor bryr de seg?

- Jeg har flere homofile og lesbiske i familien og har absolutt intet imot Pride. Men nok er nok, og jeg synes det er frekt at hoteller og Booking bryr seg med gjesters seksualitet, fortsetter 79-åringen.

Reklamekampanjen fra Booking fortsetter med denne teksten:

«Du fortjener å være deg selv, uansett hvor du vil reise. Med Travel Proud ønsker vi å gjøre det lettere for LHBT+-personer å oppleve mer av verden.

Travel Proud er vår måte å endre dette på. Målet vårt er å sørge for at LHBT+-personer er hjertelig velkomne på så mange steder som mulig. På den måten kan du fokusere fullt og helt på reisegleden, uansett hvem du elsker eller hvem du er», skriver Booking på sine hjemmesider.

Ubehagelig

- Vi føler ubehag over at gjestene tror at vi deler informasjon med Booking.com. For det gjør vi naturligvis ikke, sier administrerende direktør Ole Warberg i Magic Hotels til DinSide.

- Når noen bestiller opphold via Booking.com så er det et kundeforhold og en relasjon mellom gjesten og bookingselskapet. Det er utenkelig at det har gått informasjon om dem fra oss og til Booking.com. Jeg synes også at en slik kampanje og mail er utidig, og vi føler ubehag ved at det skjer. Slik skal ikke skje, sier Ole Warberg.

Dette svarer Booking.com

- Hvordan vet Booking.com at det er to kvinner som deler rom?

- Når en kunde bestiller en overnatting ved hjelp av vår plattform, deler de ikke detaljene til den andre gjesten, sier pressekontakt Philip Tönning i Booking.com, og fortsetter:

- I de fleste tilfeller trenger kunder heller ikke å velge kjønn eller tittel (Mr/Mrs/Ms) når de foretar en bestilling.

- Hva er årsaken til at kvinnen får disse målrettede LHBT-hotelltipsene?

- Vårt Travel Proud-program gjelder i 95 land over hele verden og er vårt direkte svar på undersøkelser som viser at det er et reelt behov og mulighet for at reiselivsindustrien gjøre reiseopplevelsen mer innbydende, inkluderende og positiv for LHBTQ+-reisende.

- Kan dere forstå reaksjonen til gjesten?

- Enhver markedsførings-e-post, som denne, prøver vi bare å vise hoteller som frivillig har valgt å være en del av vårt Proud-program og er ikke skreddersydd for mottakeren. Vi forstår at ikke all e-postkommunikasjon om våre ulike initiativer vil være av like stor interesse for alle kunder, og de har derfor anledning til å justere sine e-postvarsler fra oss.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer