Frem og tilbake – helt alene

Tolv år gamle Silje Husabø reiser frem og tilbake mellom Oslo og Førde annen hver helg. Det har vært skumle flyturer, men flypersonalet er alltid hyggelig, forteller den unge weekendpendleren.

Publisert
Sist oppdatert

- Den første gangen gruet jeg meg så fælt at jeg ville trekke meg fra hele turen. Men det gikk jo bra, forteller Silje Husabø.

Etter at hun for et halvt år siden flyttet med mor fra Vestlandet og til Oslo har hun besøkt faren sin i Sogndal annenhver helg. Hun viser frem en stor stabel med billetter fra de mange turene hun har bak seg. Mange ligger i vesker merket Jeg reiser alene.”

Risting

- En gang var det skikkelig skummelt. Det var storm og tåke, og vi var i lufta i en halvtime ekstra. Flyet ristet fælt. Jeg fikk ikke vite noen ting annet enn at det var storm. Da var jeg redd, sier Silje Husabø.

- Men spurte du ikke om noen kunne fortelle deg hva som foregikk?

- Jo, jeg kunne ha gjort det, men det var litt flaut, sier Husabø.

Unge Husabø forteller videre at været fører til mange forsinkelser og ruteendringer på denne strekningen. Da er det godt å vite at mor og far ikke drar av gårde før flyet har tatt av.

- Pappa drar aldri før han har sett at flyet har tatt av. Da vet vi at jeg ikke blir sittende alene på flyplassen dersom det blir forsinkelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer