Fremtidsgrøss for flypassasjerer

Kilopris på billetten, ikke gratis mat på langdistanse og avgift for å bruke flydoen.

Publisert
Sist oppdatert

Rekordhøy oljepris har gjort flydrivstoff svært dyrt. Det betyr høyere kostnader for flyselskapene.

Nå snakker flere toppsjefer i europeiske flyselskaper om at tøffe tider vil gjøre at bransjen må tenke nytt. Det spås også at enkelte flyselskaper vil gå dukken.

Sparekniven er tatt frem hos alle flyselskapene, og det florerer med mer eller mindre kreative forslag for hvordan de kan kutte kostnader, eller øke inntektene. Mange av tiltakene som diskuteres vil vi flypassasjerer merke direkte. Enten på kroppen, eller på lommeboken.

Det er selvsagt snakk om diverse tilleggsavgifter som flyselskapene diskuterer å innføre. De snakker om kilopris på flybilletten, færre kabinpersonale, betaling for å se film under flyturen, og, kanskje mest kreativt, betaling for å bruke flydoen.

Se listen over de mer eller mindre kreative forslagene lenger ned i saken.

- Med oljeprisen vi ser nå, er det mange flyselskaper som sliter, og de fleste har fokus på å redusere kostnader, sier Thomas Midteide, kommunikasjonsdirektør i SAS.

- For passasjerene til lavprisselskapene er det en jungel av tillegg og ekstrakostnader allerede i dag, og jeg ser ikke bort fra at det blir flere. Jeg vet det er flere store amerikanske flyselskap som vurderer å innføre bagasjeavgift, for eksempel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer