Fri bar med VIP-chip

NYTT: Med en chip i armen betaler VIP-gjestene i Barcelona drinkene sine. Se operasjonsstua på Baja Beach Club.Tekst og foto: Fran Fernández. Til norsk ved Inga Holst

DJ Tico kjører sitt show slik han gjør hver eneste kveld på Baja Beach Club. Fra miksebordet som har form som en sportsbåt, synger, skriker og jobber han med å få opp stemningen på diskoteket som om sommeren og i helgene er fullt av folk. Ofte har stedet opptil 3.000 gjester. DJ Tico danser med noen av gjestene, selv om han denne kvelden er bedøvet; han har nettopp operert inn en chip i armen.

Se bildene:Baja Beach Clubs operasjonsstue

Oppvartning for VIP-folket

For åtte måneder siden begynte Baja Beach Clubs direktør, Conrad Chase, å lete etter et originalt konsept til klubben. Nå har 52 personer en Baja-chip i armen. Klubben er den eneste klubben i verden hvor man har tatt i bruk denne typen teknologien for å identifisere gjestene sine. Nå kan gjestene ved klubben som ligger midt på den populære utelivsstripa Puerto Olímpica, få adgang til diskoteket og betale for drinkene, uten penger eller kredittkort.

- Diskoteket bestemte seg for å gjøre noe annerledes i den nye VIP-sonen. Noen av eierne – et hollandsk investorfirma - hadde lest om chiper til bruk i mennesker, og så en mulighet for å bringe systemet til Spania, og til sist fikk vi satt det hele i gang, sier Steve van Soes, PR-sjef på Baja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer