Fri oss fra de nye flyterroristene

KOMMENTAR: Den siste mobilfrie sonen er truet.

Publisert
Sist oppdatert

Rett før jul ble Air France det første flyselskapet i Europa som kunne slippe mobiljunkies løs i lufta. I fly av typen Airbus A318 har selskapet fått installert egne basestasjoner, noe som gjør at mobiltelefoner i flyet er sikret god dekning, og dermed ikke stadig øker signalstyrken sin i forsøket på å oppnå kontakt med basestasjoner på bakken.

Et spennende teknologisk fremskritt vil mange si, og flere selskaper ønsker å åpne for at reisende skal kunne benytte tilsvarende mobilkommunikasjon i luften.

Fremskritt, men trygt?

I fjor ga europeiske luftfartsmyndigheter (European Aviation Safety Agency) klarsignal for mobilbruk i luften med denne nye teknologien. Men ikke alle ser dette som et trygt fremskritt. Amerikanske myndigheter har droppet et forslag om å tillate mobilbruk under flyreisen, på grunn av fortsatt frykt omkring sikkerheten. Det skrev Daily Telegraph sent i høst.

Britiske luftfartsmyndigheter registrerte i følge samme avis mellom 2000 og 2005 20 hendelser der flyfeil ble knyttet til bruk av mobiltelefoner om bord, så sikkerhetsfrykten er ikke helt ubegrunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer