Frihetsstatuen åpner igjen

Endelig kan du klatre til topps av dronningen av USA igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Turister som reiser til New York vil endelig få mulighetene til å besøke kronen av USAs største ikon igjen. Nå skal nemlig toppetasjen på Frihetsgudinnen åpnes. Kronene ble stengt for turister på grunn av nasjonal sikkerhet etter terrorangrepet den 11. september 2001.

I tilegg til dette vil Department of the Interior investere 25 millioner dollar i å pusse opp Baggage and Dormitory Building på Ellis Island. Bygget ble satt opp i 1908 for å huse immigranter som ventet på videre behandling av myndighetene. Noe av pengene vil også gå til å reparere flere hundre meter av øyas nedslitte vegger mot havet.

Innsidetips til New York

Åpner på nasjonaldagen

- 4. juli gir vi Amerika en spesiell gave. Vi inviterer igjen offentligheten til å feire vår store nasjon og det håpet og mulighetene det symboliserer å klatre opp i Frihetsgudinnens krone for en unik utsikt over havnen i New York, hvor forfedrene til millioner av amerikanske familier så "den nye verden", sa innenriksminister Ken Salazar i en pressemelding i forrige uke.

Se bilder fra New York her...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer