Fringe, folk og festival

Millitærparader, bokormer, folkemusikk, sekkepiper og rock'n roll. I august kliner Edinburgh til med en fargesprakende og enorm festival. I løpet av en liten måned skal den skotske byen gjennom hele fem festivaler. Et hot sted å dra, med andre ord. Her er oversikten:

Publisert
Sist oppdatert

Mannfolk i skjørt, whisky og sekkepiper. En porsjon haggis tilberedt i sauemage på en pittoresk, liten pub i en brosteinsbelagt sidegate, eller en rå Celtic-Rangers kamp. Vill, våt og vakker natur og et mekka for kunst, uteliv og musikk.

Stedet er Edinburgh. En kulisse for så vel Mel Gibsons Braveheart, med sine majestetiske slott, fjell, høysletter og bølgende åser, som Danny Boyles Trainspotting. Urbant, rått og pirrende. Det er simpelthen lett å bli sjarmert av Edinburgh. På avstand kan Skottlands hovedstad faktisk minne om en scene fra Harry Potter. Gammel slottsarkitektur går igjen i hele byen, og himmelen er ofte tung og grå. Edinburgh er, med sine snirklete, brolagte gater og smug, perfekt å gå på oppdagelsesferd i, gjerne med et eksemplar av den skotske dikteren Robert Burns under armen, og august er perfekt timing for en visitt. Da forandres nemlig byen til en fargesparkende festival for alle som elsker kultur, musikk, film, teater og stand-up. Dette er en av verdens største festivaler og går under navnet The Edinburgh Festival. Her er en oversikt over hva som skjer i byen denne måneden:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer