Friskt under fossene

Feriens friskeste dukkert tok vi under en foss i Agua Azul.

Publisert
Sist oppdatert

Første dag i Chiapas er brennende het. I turistbyen Palenque steker sola, og europeerne klarer knapt nok å oppholde seg i sola. I gatene er det fullt av gateselgere, sovende barn og noen tiggere. I butikkvinduene henger flådde kyllinger og stinker.

Byen Palenque er ikke noe paradis, men et utgangspunkt for turister som vil besøke fossene eller ruinene i nærheten. Første dag skal vies til fossefall og friske bad. 62 kilometer sør for Palenque ligger nemlig Agua Azul. Her renner elven Rio Yax nedover fjellsiden, og byr på hele 500 fosser og mange kulper. Det er enkelt å finne busser eller minibusser som kan frakte deg til Agua Azul fra Palenque.

Farlige strømmer

Allerede på parkeringsplassen blir vi møtt av småbarn som vil passe på bilen mens den står parkert – i håp om en slant. Langs hele stien møter vi indianere som selger brød, frukt, øl eller suvenirer. Eller kanskje du vil kjøpe retten til å fotografere dem?

Det myldrer av turister her, mest unge folk fra Europa. De fleste har med seg badetøy, og benytter sjansen til et friskt bad. Med 35 grader i lufta, høy luftfuktighet og masse mygg, er dette feriens friskeste dukkert! Vannet er blågrønt og fossene hvite – omgitt av store trær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer