Fristen kan gi kaos

Flyselskapene frykter de må sette flere fly på bakken i sommer.

5G: Flyselskaper er pålagt av amerikanske myndigheter å utstyre flyene sine med sensorer som skal begrense forstyrrelser fra 5G-nettet. Foto: Kena Betancur/AFP/NTB
5G: Flyselskaper er pålagt av amerikanske myndigheter å utstyre flyene sine med sensorer som skal begrense forstyrrelser fra 5G-nettet. Foto: Kena Betancur/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Utrullingen av nye sensorer på amerikanske fly, kan føre til trøbbel for dem som skal reise til og fra USA i sommer.

Amerikanske flyselskap er nemlig pålagt å installere sensorer, som skal begrense eventuelle forstyrrelser fra 5G-nettet, i alle sine fly.

Pete Buttigieg, samferdselssekretær i USA, uttalte i går at de ikke vil lempe på fristen som er satt til 1. juli. Det skriver BBC.

Frykter problemsommer

Flyselskapene har tidligere uttalt at de ikke vil være i stand til å overholde tidsfristen, noe som kan føre til at de blir nødt til å sette fly på bakken i sommer.

Organisasjonen International Air Transport Association (IATI), som representerer over 100 flyselskaper, sier at kravene til amerikanske myndigheter vil føre til problemer i sommer.

De estimerer med at kostnaden for å oppgradere flyene, vil ligge på 638 millioner dollar, rundt 6,9 milliarder kroner.

- Problemer i forsyningskjeden gjør det usannsynlig at alle fly kan oppgraderes innen fristen 1. juli, noe som kan føre til driftsforstyrrelser i høysesongen i sommer, heter det i en uttalelse fra IATAs Nick Green.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer