Fristen kan gi kaos

Flyselskapene frykter de må sette flere fly på bakken i sommer.

5G: Flyselskaper er pålagt av amerikanske myndigheter å utstyre flyene sine med sensorer som skal begrense forstyrrelser fra 5G-nettet. Foto: Kena Betancur/AFP/NTB
5G: Flyselskaper er pålagt av amerikanske myndigheter å utstyre flyene sine med sensorer som skal begrense forstyrrelser fra 5G-nettet. Foto: Kena Betancur/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Utrullingen av nye sensorer på amerikanske fly, kan føre til trøbbel for dem som skal reise til og fra USA i sommer.

Amerikanske flyselskap er nemlig pålagt å installere sensorer, som skal begrense eventuelle forstyrrelser fra 5G-nettet, i alle sine fly.

Pete Buttigieg, samferdselssekretær i USA, uttalte i går at de ikke vil lempe på fristen som er satt til 1. juli. Det skriver BBC.

Frykter problemsommer

Flyselskapene har tidligere uttalt at de ikke vil være i stand til å overholde tidsfristen, noe som kan føre til at de blir nødt til å sette fly på bakken i sommer.

Organisasjonen International Air Transport Association (IATI), som representerer over 100 flyselskaper, sier at kravene til amerikanske myndigheter vil føre til problemer i sommer.

De estimerer med at kostnaden for å oppgradere flyene, vil ligge på 638 millioner dollar, rundt 6,9 milliarder kroner.

- Problemer i forsyningskjeden gjør det usannsynlig at alle fly kan oppgraderes innen fristen 1. juli, noe som kan føre til driftsforstyrrelser i høysesongen i sommer, heter det i en uttalelse fra IATAs Nick Green.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.