Frister med billige flybilletter

Men skal du reise billig, bør du lete etter lave priser flere steder.

Prisene som markedsføres i flyselskapenes kampanje gjelder kun én vei, og er sjelden å finne på returreisene. Foto: All Over Press
Prisene som markedsføres i flyselskapenes kampanje gjelder kun én vei, og er sjelden å finne på returreisene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både SAS og Norwegian avholder i disse dager nyttårssalg på flybilletter, med bestillingsfrist i midten av januar.

DinSide har sett nærmere på om det faktisk er billige reiser å få tak i til de annonserte prisene.

>>Dette er verdens verste flyselskap!

Kun billig én vei

Ettersom svært mange bestiller sommerferien sin allerede nå, har DinSide tatt en kikk på de annonserte prisene for juli.

Vi har valgt fem destinasjoner som begge selskapene har flyvninger til, nærmere bestemt Berlin, Paris, Palma de Mallorca, Malaga og Nice.

Norwegian og SAS' annonserte priser varierer fra 369 til 819 kroner i juli til disse destinasjonene, som er laveste tilgjengelige pris for flybillett én vei. Dette er priser tilgjengelige torsdag 3. januar.

I praksis kommer totalprisen på alle disse billettene på over det dobbelte av den annonserte prisen.

For det er kun unntaksvis at man faktisk finner billetter til annonsert pris begge veier. Kun til Malaga med SAS får du en like lav pris for returbillettene, men på grunn av tidspunktet i måneden må du til gjengjeld betale mer for å reise ut, om du vil ha den billige returbilletten.

Les også: Verken Norwegian eller SAS er 5-stjerners flyselskap!

Billigere hos konkurrentene

Når flyselskapene lokker med salg og lave priser, er det alltid viktig å ikke la seg blende av ord som «supersalg». Derimot bør man dobbeltsjekke prisene opp mot andre konkurrenter, for eksempel på en reisesøkemotor.

Vi har plottet inn to tilfeldig valgte langhelger, en i mars og en i juli, til Berlin og Palma, på Finn.nos reisesøk, for å sjekke om det faktisk er Norwegian og SAS som tilbyr de laveste prisene.

Air Berlin er billigst i to av fire tilfeller, mens Swiss Airlines hadde de billigste billettene til Palma i mars. Kun flybilletten til Berlin i mars var rimeligst med Norwegian.

Hjelper deg å se når flybilletten er billigst

Må gi informasjon om vilkår for kampanjen

– Jeg opplever at bransjen generelt er blitt flinkere til å legge ut et godt antall billetter til den markedsførte prisen, sier Fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerrådet. Foto: Bjørn-Eivind Årtun/Forbrukerombudet
– Jeg opplever at bransjen generelt er blitt flinkere til å legge ut et godt antall billetter til den markedsførte prisen, sier Fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerrådet. Foto: Bjørn-Eivind Årtun/Forbrukerombudet Vis mer


Fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerombudet sier til DinSide at det generelt vil være et spørsmål om markedsføringen er villedende, dersom en lav pris kun er tilgjengelig på utreiser.

– Generelt vil det kunne være behov for ekstra informasjon om at billettene kun er tilgjengelige på utreise. Men, det er viktig å huske på at det er snakk om et dynamisk prisbilde, hvor prisene kan endre seg raskt, sier Gjedrem.

Når man går inn på SAS' kampanje, oppgir de med liten skrift at det er de laveste fra-prisene, mens Norwegian skriver at det er lavest tilgjengelige pris hver måned som oppgis.

Gjedrem forteller videre at såkalte lokkepriser var et stort problem tidligere, og det ble derfor utarbeidet egne retningslinjer for markedsføringen av flybilletter.

– Jeg opplever at bransjen generelt er blitt flinkere til å legge ut et godt antall billetter til den markedsførte prisen, og forutsetter at både SAS og Norwegian retter seg etter disse retningslinjene i sine kampanjer, sier Gjedrem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer