Frodig & jomfruelige Cape Tribulation

Uberørt natur er mangelvare i 2005. Men Cape Tribulation et av få strøk i Australia hvor regnskogen faktisk går helt ned til vannkanten.

Publisert
Sist oppdatert

Tettstedet på kysten ligger 150 km nord for Cairns. Stedets beskjedne bebyggelse kom på plass på 1700-tallet. Etter de siste års veiutbygging, når stadig flere turister opp til tettstedet. Heldigvis verner strenge naturlover området så turistene fortsatt kan nyte uberørt regnskog og rent kildevann.

Se bildene fra Cape Tribulation

De to dagene DinSide var på besøk, regnet det mesterparten av tiden. Regnskogen tar seg godt ut i våt tilstand. Men nedbøren gjorde sitt til at inntrykket fra strendene ikke matcher postkortene.

En joggetur i vannkanten er et befriende alternativ til bading. På regnfulle dager har du stranda nærmest alene, noe som gir en særegen naturopplevelse. Det er som om byksene går i saktefilm og heltmusikken Chariots of Fire runger i bakgrunnen. Faren for å oppleve et religiøst/spirituelt øyeblikk er høyst til stede. Be en bønn. Myall Beach og Cape Tribulation Beach knyttes sammen av selve Cape Tribulation. Det går en gangvei mellom. Men husk godt fottøy! Å småjogge de 400-500 meterne mellom med utrente barføtter er tortur om sant skal skrives, der man trener grimasemusklene mer enn noe annet. Dette var mye verre enn å krysse et elveutløp på stranden med fareskilt for krokodiller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.