Ferietips for å slippe sykdom

Frykter diaréboom

Advarer mot bakteriebomber.

ADVARER: En dansk biolog og hygieneekspert oppfordrer alle til å være påpasselig med hygiene når de er på ferie. Foto: Reuters/NTB
ADVARER: En dansk biolog og hygieneekspert oppfordrer alle til å være påpasselig med hygiene når de er på ferie. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne sommeren ser ut til å bli rekordtravel med mange reisende som har tenkt seg utenlands etter to-tre år med reisebegrensning.

Nå oppfordrer en dansk hygieneekspert om at det er viktig å huske på god håndhygiene når du reiser utenlands, skriver danske BT.

Lettere å bli syk

- Når man er i utlandet kan man være utsatt for andre typer sykdomsframkallende mikrober enn de man møter til daglig, og derfor lettere bli syk. Det kan derfor være hensiktsmessig å være ekstra påpasselig med å følge rådene for håndhygiene, forteller Mette Fagernes, seniorrådgiver ved FHI.

Hun forteller at håndvask med såpe og vann er anbefalt metode for håndhygiene, spesielt når hendene er synlig skitne.

Når gode og rene håndvaskfasiliteter ikke er tilgjengelig er hånddesinfeksjon et godt alternativ. Ettersom håndvasker ofte ikke er tilgjengelig når man er på reise, er det en god vane å ha hånddesinfeksjon tilgjengelig, ifølge Fagernes.

- Det selges hånddesinfeksjon av ulik kvalitet. For å sikre god effekt bør alkoholbasert hånddesinfeksjon inneholde mellom 70 og 90 % alkohol, opplyser hun til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer