Familiepark trues:

Frykter for framtida

Derfor kan familiefavoritten bli stengt.

FULL STANS: Eieren av den nordens største sommerpark frykter for nedleggelse. Foto: Djurs sommerland.
FULL STANS: Eieren av den nordens største sommerpark frykter for nedleggelse. Foto: Djurs sommerland. Vis mer
Publisert

Nordmenn elsker å tilbringe fine feriedager i Danmark. Og de mange familieparkene er en av årsakene til at folk valfarter til Danmark hvert eneste år. Parker som Legoland, Fårup, Tivoli og Zoo er blant dem som har tusenvis av norske gjester hvert år.

Det samme har også Djurs sommerland, som omtales som Nordens største sommerland.

Parken har 850 ansatte og hadde i fjor et årsresultat på 55 millioner norske kroner etter å ha hatt 878 000 gjester innenfor portene i Nimtofte på Jylland, ikke lagt fra Århus og Ebeltoft.

OVERRASKENDE: Om du har vært så uheldig å krympet et ullplagg i vask må du ikke tro at plagget må kastes. Løsningen på dette problemet finner du nemlig i dusjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

I fare

Men nå frykter parken for sin eksistens. Sist uke godkjente Syddjurs kommune at en lokal aktør kan få muligheter til å etablere et biogassanlegg drøyt én kilometer fra den populære parken.

Djurs Sommerland frykter at et stinkende biogassanlegg i bakgården vil true parkens eksistens ved at gjestene flykter til andre parker.

Parkens administrerende direktør, Henrik B. Nielsen, mener at Djurs Sommerland kan bli satt i fare hvis utbyggerne får tillatelse til å bygge biogassanlegget så nær den store turistattraksjonen.

Det skriver det danske reiselivsnettstedet Turisme24.dk (krever innlogging)

Slår alarm

Tidligere i år ble det vedtatt en utviklingsplan for turisme i den sentrale delen av Djursland, som fokuserer på økt overnattingskapasitet og flere attraksjoner, inkludert en ny feriepark i nærheten av Djurs Sommerland.

Men nå slår familieparkdirektøren alarm:

- Konkret ser vi at områdets rykte som turistdestinasjon, som er resultatet av års grundig oppbygging, og i siste instans grunnlaget for å drive en fornøyelsespark som Djurs Sommerland, vil bli permanent ødelagt hvis en av Danmarks største industrielle biogassanlegg blir plassert innenfor nær rekkevidde av parkens områder, skriver Nielsen i høringssvaret til kommunen.

Eieren av biogassanlegget mener på sin side at lukten kommer til å være betydelig mindre enn tilsvarende anlegg av eldre dato.

Har du et tips om ferier i Danmark til meg?

Har du et tips om ferier i Danmark til meg?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om ferien i Danmark og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer