Frykter for turisters liv

I frykt for at turister skal dø, stenger australske myndigheter store deler av landet.

En forlatt bil ved kanten av Simpson-ørkenen. Området som nå blir stengt for turister på grunn av ekstrem varme.  Foto: sxc.hu
En forlatt bil ved kanten av Simpson-ørkenen. Området som nå blir stengt for turister på grunn av ekstrem varme. Foto: sxc.hu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det vil for første gang bli forbudt for turister å reise ute i den øde australske outbacken i sommer. Grunnen er den ekstreme heten som kan drepe før du vet ordet av det.

Den australske stat slår fast at Simpson-ørkenen, som ligger midt i Australias knusktørre og ubeboelige indre, vil være stengt fra 1. desember til 15. mars, melder The Guardian.

I dette tidsrommet forventer man at temperaturene kan nå så mye som 58 varmegrader.

Den ekstremt tøffe og ugjestmilde regionen, som har blitt en favoritt å krysse for mange reisende, strekker seg over tre australske stater med et areal på 176,500 kvadratkilometer.

Smelter skoene dine

- Om sommeren kan temperaturene i ørkensanden komme helt opp mot 95 grader, varmt nok til å brenne seg gjennom skoene dine, sier Joel Fleming til avisen.

Han har selv risikert livet for å redde turister ut av området

- Hvis du får biltrøbbel i den varmen er du ferdig. Du har ingen steder å gjemme deg, ingen skygge og ingen air condition. Turister som trenger å drikke 15 liter vann om dagen for å overleve der ute, kan dø i løpet av timer, sier Fleming som har bodd i området i 52 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer