Flykaos:

Frykter kollaps

Forventer rekordsommer.

TRØBBEL: Det fryktes trøbbel på amerikanske flyplasser denne sommeren. Bildet er tatt på Denver internasjonale lufthavn i fjor høst. Foto: AP/NTB
TRØBBEL: Det fryktes trøbbel på amerikanske flyplasser denne sommeren. Bildet er tatt på Denver internasjonale lufthavn i fjor høst. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At folk er reisehungrige etter år med pandemi, er en kjent sak, og i USA tror man nå på en rekordsommer. Det etter at antallet passasjerer som reiste under Memorial Day-helga var større enn året før pandemien.

- Formidabel stresstest

Eksperter frykter nå at infrastrukturen i amerikansk luftfart ikke vil håndtere den store pågangen, dette etter mange problemer det siste året, melder CNN.

- Vi forventer pågangen i sommer vil gå i taket. Det er flott for reiseindustrien, men det er ingen tvil om at vi alt for lenge har investert for lite i luftfartssystemene. Denne pågangen vil være en formidabel stresstest, sier president i US Travel Association, Geoff Freeman til kanalen.

Det pekes blant annet på mangel på personell og gammel teknologi.

Ifølge landets transportdepartement gikk passasjerklagene opp med 55 prosent.

Pålegge erstatning

Samtidig med dette jobbes det nå med å pålegge flyselskaper om å betale ut erstatning til passasjerer der flyselskapene er ansvarlige for forsinkelsen.

I motsetning til EU og Norge, er flyselskapene i USA ikke pålagt å betale ut erstatning ved forsinkelse, men Biden-administrasjonen har ifølge Reuters sendt et forslag til kongressen der de vil pålegge selskaper å betale erstatninger dersom fly er tre timer forsinket eller mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer