Frykter kollaps

Slår sydenalarm.

TRØBBEL: Turismen skaper trøbbel på flere fronter på Kanariøyene. Foto: NTB
TRØBBEL: Turismen skaper trøbbel på flere fronter på Kanariøyene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanariøyene er en populær sydendestinasjon, og spesielt om vinteren da det er nærmeste stopp for sol og varme for frosne skandinaver.

Alt er imidlertid ikke bare fryd og gammen, som DinSide har skrevet om flere ganger før.

«Systematisk kollaps»

I en reportasje i svenske Expressen slås det nå alarm om kollaps på grunn av den enorme utbyggingen på de populære øyene. I følge miljøorganisasjonen Ben Magec gjør nå økt trafikk, forurensning og problemer med søppelhåndtering uopprettelig skade på naturen.

Talsmann for organisasjonen, Eugenio Reyes, er klokkeklar i en uttalelse til den spanske radiokanalen Cadena SER.

- Kanariøyene er mer enn overutnyttet.

Han kaller det en «systematisk kollaps» på grunn av kvaliteten på hvordan ting er bygd opp, og på grunn av mengden av alt som bygges.

STERKE KREFTER: Søndag 18. november tok Nelson Acosta opp kameraet idet en kjempebølge raserte balkonger i Tenerife. Flere titalls personer skal ha blitt evakuert etter storm på Kanariøyene. Video: Nelson J. Acosta Vis mer

Ikke nok ansatte

Også hotellpersonell protesterer mot den økte turismen.

På charterdestinasjonen Playa de Las Américas på Tenerife har ansatte protestert i gatene mot arbeidsforholdene på hotellene.

- Vi kjenner oss som slaver nå, sier Mónica García til avisa.

Hun har jobbet på hotell på Kanariøyene i 25 år.

De forteller at mens turistmengden har økt, har antall ansatte stått på stedet hvil.

KRANGLING: Tidligere «Paradise Hotel»-vinner Aurora Gude har med seg søsteren og moren sin på «Charterfeber»-tur. Det ble alt annet enn en drømmeferie. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Dette har også havnet på politikernes bord, og turistministeren på Kanariøyene, Jéssica de León har lovet en utredning om de ansattes situasjon.

Dette er som nevnt ikke første gang turister fører til lokale demonstrasjoner og innstramminger. På flere populære steder er lokalbefolkningen lei av at tilreisende tar seg til rette og flere steder kan man få kraftige bøter for fyll og bråk.

Mer om