Frykter nye bagasjeregler vil skape kaos

To kolli med håndbagasje blir tillatt fra noen britiske flyplasser fra i dag, men det er ikke alle flyselskapene som tenker å følge de nye reglene ...

Publisert
Sist oppdatert

Fra og med i dag kan flyreisende fra 22 flyplasser i Storbritannia ha med seg to kolli med håndbagasje. Fra 13 flyplasser er det imidlertid ikke tillatt, fordi sikkerhetssystemene ikke kan håndtere det. Det ventes kaos, forvirring og kø rundt reglene, og det er heller ikke alle flyselskapene som akter å rette seg etter de nye reglene.

Sier nei

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer

Lavprisselskapene Ryanair og EasyJet, som er et stort lavprisflyselskap som flyr fra britiske rflyplasser, akter ikke å la sine reisende ha med mer
enn ett kolli håndbagasje. Andre flyselskaper gjør det enda mer komplisert. Ekempelvis tillater Lufthansa en pc-veske og en håndveske for de som reiser på økonomiklasse, og to vesker for de som reiser på businessklasse.

Skorter på sikkerheten

Kaos og kø forventes også i sikkerhetskontrollen på flyplassene, ettersom det ikke er alle flyplassene som er tilpasset de nye sikkerhetskravene. To kolli-regelen gjelder på 22 flyplasser, deriblant Heathrow, Stansted og Manchester. Men på 13 flyplasser er det fremdeles kun ett kolli som gjelder, inkludert Gatwick, Bristol ogLuton.

Kilde: DN.se og IndependentMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer