Frykter reisekaos

Forsikringsselskapet spår en ny kaos-sommer.

BAGASJEKAOS: - Færre hender til å håndtere bagasje betyr lengre tid for de reisende å sjekke inn eller få ut bagasje på flyplassene. Foto: Shutterstock
BAGASJEKAOS: - Færre hender til å håndtere bagasje betyr lengre tid for de reisende å sjekke inn eller få ut bagasje på flyplassene. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Det er varslet streik blant flygeledere, og bemanningsproblemer ved flere flyplasser i Europa i sommer, og Tryg Forsikring forventer bagasjekaos, skriver forsikringsselskapet i en pressemelding lørdag morgen.

- Vi har allerede en økning i forsinket bagasje på 25 prosent hittil i år, og vi ser tendenser til en forverring framover, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Flere flyplasser skal allerede ha bemanningsproblemer, noe som går ut over håndteringen av bagasje.

- Færre hender til å håndtere bagasje betyr lengre tid for de reisende å sjekke inn eller få ut bagasje på flyplassene. I tillegg til økning i forsinket bagasje har vi en økning hittil i år på nær 45 prosent i forsinkelser på reisen, så vi merker konsekvensene godt allerede, forteller Brandeggen.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Han oppfordrer folk til å smøre seg med tålmodighet i sommer.

- Skal du ut og reise med fly bør du beregne minimum fire timers overgangstid hvis du ikke har gjennomgående flybillett, og vær uansett forberedt på at alt kan ta lengre tid. Blir det først bagasjekaos ved en flyplass har det en tendens til å spre seg til andre flyplasser, men vi håper det ikke blir like ille som i fjor.

Brandeggen minner også om at reiseforsikringen ikke gir dekning for forsinkelse eller kansellert reise som følge av streik, bemanningsproblemer eller kø.

- Men du kan ha rett på erstatning fra flyselskapet. Er det fare for at reisen din blir kansellert bør du ikke avbestille, da kan du miste ditt krav på refusjon. Vi anbefaler at du venter til flyet eventuelt blir kansellert. Du vil da ha dine rettigheter i behold.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer