Frykter SAS Braathens

Oslo (NTB): Norwegian-sjef Bjørn Kjos er redd for at SAS Braathens' lavpriskampanje kan ta knekken på Norwegian. Konkurransetilsynet følger saken nøye.

Bjørn Kjos frykter SAS Braathens. Foto: Norwegian
Bjørn Kjos frykter SAS Braathens. Foto: Norwegian Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

21. april annonserte SAS Braathens kutt i billettprisene. Fra 12. mai kan du fly med SAS Braathens mellom byer i Sør-Norge for 323 kroner. Dagen etter fulgte Norwegian opp, og senket prisene på de samme strekningene til 198 kroner.

Til TV 2 sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos at selskapet ikke tjener penger på så lave priser. Han er redd for at SAS Braathens nå senker prisene for siden å skru dem opp igjen etter å ha tatt knekken på Norwegian.

Konkurransetilsynet skal nå granske om de siste priskuttene fra SAS Braathens er i tråd med den nye konkurranseloven som trer i kraft, skriver Aftenposten.

Konkurransedirektør Knut Eggum Johansen peker på at forskjellen mellom de to selskapene er at SAS Braathens er dominerende. Dermed kan Norwegian holde lave priser, mens SAS Braathens kan bli gransket for prisdumping.

SAS Braathens kan pådra seg et overtredelsesgebyr på flere hundre millioner kroner hvis selskapet blir tatt i å bryte loven.

frode.kvam@ntb.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer