Frykter trøbbel

Reiselivet tror på problemer i sommer.

FRYKTER TRØBBEL: Turistmyndighetene på Mallorca frykter problemer i alle ledd når turiststrømmen tar til mot sommeren. Foto: NTB/REUTERS/Enrique Calvo
FRYKTER TRØBBEL: Turistmyndighetene på Mallorca frykter problemer i alle ledd når turiststrømmen tar til mot sommeren. Foto: NTB/REUTERS/Enrique Calvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tross av høyere renter og dyrtid, har mange nordmenn tenkt seg til utlandet i sommer, og Spania står høyt på lista hos mange.

Nå frykter turistmyndighetene på Mallorca problemer i alle ledd når turiststrømmen tar til mot sommeren. Det skriver den spanske avisa Ultima Hora.

Turiststrømmen var tema på en konferanse nylig, og bransjen er samstemt om at sesongen overgår alle prognoser, skriver avisa.

En av de største problemene som må løses er mangelen på arbeidskraft innen turistnæringen.

Dette gjelder i alle sektorer innen turistnæringen.

På konferansen ble det etterlyst et tettere samarbeid mellom private aktører og offentlig sektor.

- Vi må finne ut hvordan vi skal håndtere den store turiststrømmen denne sesongen, sa charterselskapet TUIs spanske sjef Andreu Serra, på konferansen.

Også i feriefavoritten Hellas er det meldt om samme problemer.

DinSide har tidligere skrevet at Hellas mangler 60 000 medarbeidere for å møte bølgen av turister som nå er ventet til landet. Størst problemer er det blant serveringspersonale, renholdere og mangel på kokker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.