Frynsete designhotell

KOMMENTAR: Hvorfor fikser ikke norsk hotellbransje det alle andre klarer?

Publisert
Sist oppdatert

Designhotell. Bare ordet gjør meg skeptisk. I hvert fall når vi snakker om norske designhotell.

Hva er egentlig et designhotell? Det finnes ingen spikret definisjon, men etter å ha reist mye, og bodd på ganske mange forskjellige designhotell, virker det som det er hotell der småblomstrete tapet, forgylte lampetter og nattbord i kirsebærtre er byttet ut med flatskjermtv, panelgardiner og vegghengt toalett. Sleng på et par kunstneriske pyntegjenstander og dyrt sprudlevann (gjerne norsk Voss-vann), og konturene av et designhotellrom kan skimtes.

Det var selvsagt bare et spørsmål om tid før vi fikk vårt første "skikkelige" designhotell i Norge. Grims Grenka i Oslo er det første norske hotellet som er medlem i Design Hotels, og hotellet har blitt plukket ut på en liste over Europas 50 beste forretningshotell av det britiske trendmagasinet Wallpaper.

Men det finnes flere hotell enn Grims Grenka som har kastet seg på designtrenden. I fjor åpnet Quality Spa & Resort Kragerø, et stort hotellresort det var knyttet store forventninger til. Forventninger hotellet ikke har klart å leve opp til. Det ble slakt. Dagbladet skrev en meget underholdende, men knusende hotellanmeldelse, som blant annet førte til at tre i hotellets ledelse sa opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer