Frys deg frisk i Slovakias vannby

Slovakias AquaCity vil snart tilby kuldebehandling som skal hjelpe både mot revmatisme, osteoporose, ryggproblemer, depresjon og appelsinhud. Temperaturen? 120 minusgrader.

Publisert
Sist oppdatert

Det høres helt vilt ut, men det er faktisk helt sant. I Cryochamber sitter du i maks tre minutter i underbuksa, med sokker og votter for å hindre frostskader. En maske over munnen beskytter lungene mot luften, som ved hjelp av nitrogen holder en temperatur på helt ned i 120 minusgrader.

Kulda skape hypotermi, en kraftig nedkjøling av kroppen. Det gjør at alle organene dine jobber med å få fart på blodstrømmen, som er det eneste som holder deg varm. Du vil føle en intens indre varme, som holder seg i opptil seks timer etterpå, og som reduserer eventuelle smerter du må ha i forbindelse med revmatisme, ryggplager eller andre ting.

Kuldebehandlingen er utviklet i Øst-Europa og ble i utgangspunktet brukt på idrettsutøvere. I dag er dette blitt en kjent behandling som også vanlige folk benytter seg av. AquaCitys cryochamber vil stå klart til bruk på nyåret.

Får du kuldegysninger bare ved tanken? Da kan du heller kose deg i AquaCitys vanlige spa, med en keltisk sauna som holder 200 grader, eller urte- og saltsaunaene som holder 50. I vannlandet kan du more deg i sklier eller plaske i åtte basseng, som holder temperaturer på mellom 28 og 36 grader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer