Full bakteriekontroll

Montezumas hevn, Dehli belly, Rangoon runs... De alt for vanlige symptomene på at du har fått i deg feil mat er en av de minst ønskede ferieopplevelsene. Hvordan sikrer du magen på tur?

Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske helsemagasinet Men's Health har nylig publisert en oversikt over hvilke matvarer som er de "skitneste" - altså de du mest sannsynlig blir syk av å spise. Dataene er fra USA, og er ikke umiddelbart overførbare på norske forhold, men kan likevel være en grei guide for vern av feriemagen.

 • Spisetips - vern om feriemagen

 • Bakteriene - og hva de gjør

 • Noen av de mest risikable matvarene:

  1. KyllingI en test som nylig ble utført over hele USA ble 484 rå kyllingbroilere testet for bakterier. 42 prosent av de testede kyllingene var infisert med Campylobacter jejuni og 12 prosent med salmonella.
  2. KjøttdeigUSAs landbruksdepartement har testet 563 typer hamburgerkjøtt rundt omkring i USA. Funnene avslørte at 53 prosent av prøvene inneholdt clostridium, 30 prosent inneholdt stafylokokker og 12 prosent inneholdt listeria.
  3. KalkunkjøttdeigSamme departement har også testet kjøttdeig av kalkunkjøtt. En av fire prøver inneholdt listeria, campylobacter, clostridium eller en kombinasjon av disse.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer