Full do-krangel

SAS-ledelsen vil gi passasjerene et nytt «tilbud» om bord.

UENIG: SAS-ledelsen og de ansatte krangler om toalettene om bord på langdistanseflyene. Foto: NTB
UENIG: SAS-ledelsen og de ansatte krangler om toalettene om bord på langdistanseflyene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

På timeslange flygninger er det helt naturlig at nøden melder seg, og køene kan strekke seg bortover midtgangen når alle må samtidig.

Som på de fleste fly finnes det også på langdistansefly toaletter helt foran, men disse har hos SAS vært avstengt og kun tilgjengelig for kabinpersonalet.

Nå ønsker SAS-ledelsen at også business-passasjerene skal kunne bruke disse.

Det skaper rabalder ifølge Expressen.

Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Både piloter og kabinansatte protesterer på dette, men ingen vil stå fram med navn i avisa. En kabinansatt peker på at passasjerene dermed må gå gjennom kjøkkendelen, og mener det aldri er særlig kø på de andre toalettene på businessklasse.

Piloter avisa har snakket peker på sikkerheten og vil ha en risikoanalyse. Det pekes blant annet på at toalettene ligger rett ved døra til cockpit.

De mener også at hvilende personell kan bli forstyrret da disse toalettene ligger rett ved hvilerommet.

SAS-ledelsen på sin side mener dette ikke er et personaltoalett og poengterer at andre flyselskap tilbyr disse toalettene til sine reisende.

- Det er ikke slik at pilotene hindres i å få gå på do, sier SAS' pressesjef i Sverige, Alexandra Lindgren Kaoukji til avisa.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer