Full fart på festningen

Norges mest berømte festning etter Akershus? I år har det vært en hektisk forsøkssesong for organisert og fri turisme på Oscarsborg i Drøbaksundet.

Publisert
Sist oppdatert

Opera, konserter, barneteater, tunnelsafari, restaurant og kystgeitkommandoen. Det har vært noen av lokkemidlene som har trukket 50.000 av besøkende til Oscarsborg Festning i områdets første forsøkssesong som åpen turistattraksjon. Det betyr at den er inne blant landets 50 mest besøkte attraksjoner. Festingen ble åpnet for allmenheten 1. juni i år, og publikum har for første gang fått fortøye med egen båt i gjestehavnen eller benytte fergetilbud fra Drøbak i øst og Sætre i vest.

Oscarsborg Festningen inneholder et museum, men egentlig er hele anlegget et friluftsmuseum velegnet både for guidede visninger og egenregisserte besøk. Oscarsborg ligger under Nasjonale Festningsverk som har fått i oppdrag å forvalte festningsverk som ikke lenger skal benyttes av forsvaret.

 • Se bildene fra vår høsttur på Oscarsborg
 • 50.000 gjester er lite sammenlignet med landets mest populære attraksjoner - se hvem som har fått mest besøk i sommer.
 • Sommerarrangementer men helårsåpent

  Sommersesongen er avsluttet, men det er fortsatt mulig å ta ferge ut fra Drøbak. Båten koster 50 tur-retur for voksne og 25 tur-retur for barn, og går med jevn frekvens fra morgen til kveld hele uken. Det er ikke organiserte aktiviteter på Oscarsborg i vinterperioden, men du kan se deg om, spise middag og overnatte. Oscarsborg kurs- og konferansehotell satser også på å lokke til seg grupper ut over høsten og vinteren. Det er mulig for grupper å få omvisning og besøke museet.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer