Full filmfest

På 2004 Sundance Film Festival presenteres uavhengig film og musikk, men de kjendisinteresserte skal vite at her møtes de fremtidige filmstjerner og dagens store stjerner.

Full filmfest
Publisert
Sist oppdatert

Chlôe Sevigny, Donovan Leitch og Dustin Hoffman var noen av dem som deltok på 2003 Sundance Film Festival i Park City i Utah, USA, og det er ingen grunn til at ikke celebritet-tettheten blir påtakelig også på den nittende Sundance Film Festival.

Hardtsparkende film

På denne filmfestivalen konkurrerer uavhengige filmmakere fra hele verden om vinne prisen for beste drama og dokumentarfilm. Programmet omfatter også American Spectrum, Native Forum, World Cinema, Shorts, Frontiere, Premieres og Park City at Midnight. Som seg hør og bør presenteres det også Online Film Festival. Filmfestivalen har også en rekke spesielle begivenheter så som debatter og seminarer. Flere kjente filmer har hatt sin debut på denne festivalen, blant annet Sex, løgn og videotape og Reservoir Dogs. På årets filmprogram står rundt hundre filmer med regissører fra mange nasjoner: Danske Lars von Trier og Jorgen Leth viser frem dokumentaren The five obstrucions, italienske Savatore Merue viser frem Three step dancing fra Sardinia, men også filmskapere fra Storbritannia, Brasil, Japan og en rekke andre land deltar. Målsettingen er å feire filmkunsten. Og mellom filmslagene er det mulig å hive seg på en eller flere av premierefestene.

Filmfestivalen arrangeres av Sundance Institute. Dette instituttet ble startet opp av Robert Redford så tidlig som i 1981; hensikten var å fornye amerikanske film.

Filmfriker kan melde seg på som frivillige arbeidere under festivalen.

Sted: Park City, Utha, USA. Fly til Salt Lake City. Flyprisene starter på cirka 6.600 kroner.
Pris: Cirka 10 dollar per film, p.t. 67 kroner.
Telefon: + 1 - 801 328 3456
E-post: Institute@sundance.org
Nettsted: Sundance Film Festival


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer