Full fres ut i skisesongen

Norwegian Air Shuttle åpner lavprisrute mellom Oslo og Grenoble. Men konkurransen er hard i forkant av vinteren.

Publisert
Sist oppdatert
Chamonix i vinter?
Foto: Torbein Gamst Foto: Torbein Kvil Gamst
Chamonix i vinter?
Foto: Torbein Gamst Foto: Torbein Kvil Gamst Vis mer

Full fres ut i skisesongen

 1. Her får du skireisene


Den 27. desember åpner Norwegian Air Shuttle rute mellom Oslo og Grenoble i de franske alper. Grenoble ligger i kort avstand fra de kjente skiutfartsstedene som Val d’Isère, Trois Valees og La Grave.

- Vi retter tilbudet i første rekke mot nordmenn som skal på ski i de franske alpene og som ønsker større fleksibilitet enn det charterselskapene kan tilby. I tillegg vil flyprisene være meget konkurransedyktige, sier leder for forretningsutvikling i Norwegian, Stig Willassen i en pressemelding.

Prisene vil starte fra 598 kroner per vei – alle skatter inkludert – og det er satt opp til en ukentlig avgang fra både Oslo og Grenoble. Men Norwegian er ikke alene om å ha tilbud til nordmenn som jakter på snø og skiføre.

Pakkereisetilbud

Til Grenoble og de tilhørende skistedene Chamonix, Val-d’Isère og Val Thorens-området har flere operatører reiser; Star Tour Sportsreiser, STS Alpereiser og Langley Travel & Ski Tignes.

Star Tour har i vinter valgt å tilby reisende i gruppe på ti personer eller flere en rabatt på 2.000 kroner per person til Verbier og Val d’Isère. De har også såkalte Snøkupp, en pakke bestående av fly og bosted til spesifiserte steder. Disse tilbudene ligger på 3.750 kroner og reisene er lagt til januar og i siste del av mars. Og for dem som selv fikser overnatting, tilbyr Star Tour flybilletter til Innsbruck, Genève og Torino. Flybillettene til Geneve og Innsbruck koster 3.240 kroner, mens Torino-billetten koster 2.995 kroner. Årets destinasjonsnyhet fra Star Tours sportsreisemeny er den italienske skidestinasjonen Sauze D’Oulx, som skal være vertskap for de alpine grenene i OL i 2006.

Skroll ned

Langley Travel og Ski Tignes har satt opp en uvanlig destinasjon på sitt skireisetilbud i vinter: Marokko. For 12.900 kroner kan ti personer ta seg opp i Atlasfjellene og stå på ski i seks dager. Langley Travel og Ski Tignes har også reiser til en rekke andre steder: Syv steder i de franske alper og tre steder i Canada.

STS Alpereiser har også et variert tilbud til skientusiastene. Destinasjonsutvalget er bredt med ti destinasjoner fordelt på fire land, Frankrike, Italia, Østerrike og Sveits. I år er det sydd sammen pakker med flyreise, hotell, mat og heiskort fra 5.995 kroner per person. Barnefamiliene kan glede seg, for ved bestilling av pakkereise får hvert barn 2.400 kroner i rabatt for ekstraseng i rom sammen med voksne. Selskapet tilbyr også utreise fra Sola, Stavanger.

På nett

Også nettreisebyråene har kastet seg ut i kampen om å vinne skituristenes gunst. Ebookers.no tilbyr pakkereiser til Whistler og Banff i Canada. Pakkeneturene koster fra 7.595 kroner og inkluderer flyreise og hotellovernatting i sju dager. Ebookers tilbyr også flybilletter til de tradisjonelle skiutfartsstedene som Grenoble - fra kroner 4.204 med Air France – og til Genève. Prisene starter på 2.340 for billetter til Genève med SAS og 4.204 kroner til Grenoble med Air France.

Reisefeber.no tilbyr flyreiser til alle de kjente stedene, og prisene starter på cirka 2.000 kroner.

 • Se oversikten over skiferietilbyderne

 • Mer ski!

  Vinterferie i Alpene
  Finn din Alpefavoritt
  Snøbrettkjørere mest skadeutsatt
  Test deg selv i skigeografi
  Heliski fra 750 svenske
  Frys bort ribbefettet
  Dette koster heiskortet i Norge og i Sverige


  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer