Grensehandel under corona

Full stopp for all grensehandel

All grensehandel i Sverige og Finland vil fra og med lørdag gi 10 dagers karantene, når finske Lappland blir en rød region.

GRENSEHANDEL: Nå blir det også stopp for grensehandel fra Finland. Foto: NTB
GRENSEHANDEL: Nå blir det også stopp for grensehandel fra Finland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

10. oktober ble den svenske regionen Värmland, der du finner både Töcksfors og Charlottenberg - begge populære steder for grensehandel - satt i rødt av Folkehelseinstituttet. Dermed var det igjen full stopp for grensehandel i Sverige.

Nå blir det også stopp for grensehandel i Finland. Da finske myndigheter sist stengte grensene, tillot de fortsatt at folk bosatt i grenseområdene kunne krysse grensa.

Nå blir derimot Lappland, den nordligste regionen i Finland, satt i rødt av FHI fra og med natt til lørdag, som dermed utløser 10 dagers karantene for nordmenn som velger å reise dit på handletur.

Stengt for finsk grensehandel

Utenriksdepartementet skriver på sine nettsider at på bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for coronaviruset har regjeringen besluttet at seks distrikter i Finland går fra gult til rødt på smittekartet for Europa. Dette inkluderer Lappland i nord, hvor du finner blant annet grensehandelstedene Näätämö ved Neiden i Sør-Varanger kommune, Nuorgam ved Tana kommune og Kilpisjärvi ved Skibotn kommune.

«Alle reisende fra disse områdene som kommer til Norge fra og med midnatt, natt til lørdag 17. oktober, blir ilagt ti dagers karantene», skriver utenriksdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer