Full Syden-krangel

- Vær forsiktig med hva dere ber om.

MALLORCA: Britene kan komme til å velge bort Mallorca dersom de ikke føler seg velkomne, ifølge britisk reisegigant. Foto: Shutterstock/NTB
MALLORCA: Britene kan komme til å velge bort Mallorca dersom de ikke føler seg velkomne, ifølge britisk reisegigant. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uttalelsene til politikeren Maria Dolores Corujo på den spanske øya Lanzarote har vekket oppsikt. Politikeren uttalte i mars at den spanske turistdestinasjonen bør unngå britiske turister og i stedet satse på turister fra deriblant Tyskland, som legger igjen mer penger i landet.

Nå «truer» britene med å droppe spanske øyer som Ibiza og Mallorca, og heller reiser til rimeligere land som Hellas og Tyrkia.

Kan velge andre land

Under en tale i forbindelse med en konferanse forrige uke, uttalte Steve Heapy, sjef hos den britiske reiseaktøren Jet2, at han ikke er enig i uttalelsene om å begrense turisme, og advarte at britiske turister kan komme til å velge rimeligere feriemål dersom de føler seg uønsket på spanske øyer.

Heapy advarer øyene Ibiza, Mallorca og Menorca og andre spanske turistmål mot å sende ut en beskjed som sier at de har for mange turister.

- Vær forsiktig med hva dere ber om. Hvis dere gir inntrykk av at dere ikke ønsker turister, kommer de til å reise andre steder, uttalte han og nevnte blant annet Hellas og Tyrkia som høyaktuelle feriemål for britene i sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer