Full toll-kontroll?

Vært på utenlandshandel i påsken? Har du styring på hvor mange liter øl, vin og sprit du egentlig kan ha med deg inn i Norge? Og hva med kjøtt, sigaretter og sjokolade? Ta testen og få svar på om du har tollreglene under kontroll - eller om du er en uvitende storsmugler.

Man regner med at rundt 20 prosent av de som går på grønt gjennom tollen, smugler.
Man regner med at rundt 20 prosent av de som går på grønt gjennom tollen, smugler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

10. januar i år ble tollkvotene endret. Det ble lov å ta med seg mer kjøtt, mer sjokolade og mer ost. Men vet du nøyaktig hvor mye du kan pakke i bilen uten å risikere dyre konfrontasjoner med tollerne?

Har du styring på tollreglene, eller er du en udetonert storsmugler? Klikk deg inn på testen lenger ned på siden, og få svar!

Kvoter og smuglermengder

Tollvesenet får spørsmål om reisendebestemmelser hver dag. Vi lurer på hva vi kan ta med oss tilbake etter en dagstur i Sverige, tax-freereglene og kjøttkvotene.

I løpet av 2002 ble det beslaglagt 13.205 liter brennevin med under 60 prosents volumprosent, 84.009 liter brennevin over 60 prosent, 15.092 liter vin og 79.223 liter øl. Noe er beslag av smuglergods ment for videresalg, mens noe er i form av litt ekstra barskap-fyll til privat forbruk. Da vi var på besøk hos tollerne på Gardermoen Lufthavn, fikk vi vite at rundt 20 prosent av de som går på grønt gjennom tollen, smugler. Men som Paul J. Ask, kontorsjef på Kontrollkontoret (Tollen) på Gardermoen sa til DinSide Reise den gang:

- Olsen i gata som har med seg en flaske brennevin for mye er ikke særlig interessant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer