Full valuta-kontroll?

TEST DEG SELV: Før i tiden handlet man med kameler, poteter og egg. Nå går det helst i kroner, DOP og dong - alt ettersom hvor i verden du befinner deg. Har du kontroll på ferievalutaen?

Publisert
Sist oppdatert

Skal du veksle til pund, pesos eller guilders - og hvor mange dong får du for 100 norske kroner? Ta testen, og få svar på om du er en potensiell valutaspekulant eller som du står i fare for å gå personlig valutakonkurs.

Det finnes i underkant av 200 valutaer rundt omkring i verden, og det skal godt gjøres å holde styr på alle disse. Her i Europa har det riktignok blitt mye enklere de senere årene, med innføringen av euroen i stadig flere land. Og det har blitt mye enklere å være turist i euro-landene, etter innføringen av fellesvalutaen. Det er lettere å sammenlikne priser, og det er lettere å reise rundt ettersom du slipper å veksle til en mengde forskjellige valutaer. Og for ikke å snakke om at det blir enklere å få brukt ferievalutaen din fornuftig; har du ikke behov for å handle opp alle pengene, kan du saktens bruke dem i et annet land i løpet av nærmeste framtid eller på neste års ferie. Du slipper å ha flere syltetøysglass med forskjellig valuta stående og vansmekte i vinduskarmen.

Men dette gjelder tross alt kun et fåtall av verdens land. Hvor godt kjenner du verdens valutaer? Ta testen og få svar på om du er et vandrende vekslingskontor i valutakunnskap, eller om du helst bør begrense deg til skandinaviske varianter av kronen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer